Felkiáltójeles(!) "lovagok" lepték el a szocik nagygyűlését

Felkiáltójeles(!) "lovagok" lepték el a szocik nagygyűlését

Írhattuk volna, hogy szerzetesek, de ebben a kontextusban talán azért ez még annyira sem hihető, minthogy valóban a keresztesekre emlékeztető hölgyek és urak képezték a biodíszletet az MSZP alapszabályt módosító kongresszusán. S mi a tanulság? Tessék szárazon tartani a puskaport!

Kezdjük az elején, az MSZP átmenetileg lecserélte a szegfűt, és most egy vörös felkiáltójel alatt sorakoznak fel, egyelőre Tóbiás József elnök-frakcióvezető mögött.
 
Tóbiás József egyébként megerősítette pártja fizetésemelési követelését, és bejelentette, hogy országos aláírásgyűjtést kezdtek a tisztességes fizetésekért.
 

MTI Fotó: Balogh Zoltán
 
Érdemes aláírni az MSZP kérdőívét, mert a szocialista párt kezdeményezi, hogy egyetlen közalkalmazott se keressen nettó 150 ezernél kevesebbet, aki  egyetemet végzett, minimum 200 ezret keressen, aki pedig főiskolát, 175 ezres bért kapjon.
 
Igaz, arra nem kaphattunk konkrét választ, hogy az autogramunk miképp befolyásolja a fizetések színvonalát, de hát a plusz pénz mindig jól jön.
 
A nol.hu tudósítója kiemelte, hogy Tóbiás szerint a kormányból, a kormánypártból adódik az ország leszakadása, a szegénység, az „önsorsrontó Nyugat-ellenesség”, aki később arról is beszélt, hogy Magyarországot megbetegítette a Fidesz, igaz, önkritikát is gyakorolt, amikor azt mondta, hogy 2010 előtt „sem volt kolbászból a kerítés”.
 

Hírdetés

MTI Fotó: Balogh Zoltán
 
Tóbiás emlékeztetett arra is, hogy a kongresszusi küldöttek 80 százalékos többséggel fogadták el az alapszabály módosítását, amelyben rögzítették, az MSZP a nemzeti és európai hagyományokra építi politikáját. Úgy értékelt, az a program, amit másfél éve elnökké választásakor megfogalmazott, az most 80 százalékos támogatást kapott.
 
Botka László viszont már keményebb hangot ütött meg, amikor kitért arra, hogy a társadalomban olyan súlyos feszültségek vannak, hogy bármikor bekövetkezhet egy gyors politikai fordulat. „Ezért tessék szárazon tartani a puskaport és ne egymásra pazarolni” – vizionált forradalmi hangulatot a választmányi elnök az elmúlt napokban nyilvánosságra került belső nézeteltérésekre célozva.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek