Felkészülés: Magabiztos dunaszerdahelyi siker a Győri ETO ellen – VIDEÓVAL

Felkészülés: Magabiztos dunaszerdahelyi siker a Győri ETO ellen – VIDEÓVAL

A tavaszi szezonra készülő DAC második felkészülési mérkőzésén a magyar másodosztályban érdekelt Győri ETO csapatát látta vendégül a MOL Akadémián.

Második felkészülési mérkőzését játszotta a Fortuna Liga tavaszi szezonjára készülő dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek ellenfele Kalmár Zsolt egykori nevelőegyesülete, a Győri ETO volt. A DAC-nál újabb fiatal tehetség mutatkozhatott be, hiszen az argentin Luciano Vera először léphetett pályára sárga-kék színekben. A szlovák sajtóban az elmúlt napokban felkapott hír volt, hogy a fiatal argentin védő Dunaszerdahelyen készül a tavaszra, de még nem írt alá a sárga-kékekhez. Ez a napokban megtörténhet a klub tájékoztatása szerint.

A győriek remekül kezdtek, már az első percben megszerezhették volna a vezetést, Jedlička azonban védte Májer próbálkozását. Bernd Storck szinte a legerősebb kezdőjét küldte pályára, mivel a járványhelyzet miatt kevés mérkőzés áll csapata rendelkezésére a tavaszi rajtig.

A sérült Davis helyén ezúttal Beskorovainyi kapott lehetőséget. Vida Máté továbbra sincs bevethető állapotban, de jól halad a felépülése. A keretben továbbá nem volt ott a kölcsönjátékra távozott Fábry és Malý sem.

Az első játékrészben a DAC dominált, de igazán komoly ziccereket nem tudtak kialakítani a sárga-kékek. A győriek főként kontrák után voltak veszélyesek, a 34. percben Berki helyzete után Kružliak mentett az utolsó pillanatban. Az első félidő hajrájában Kalmár zseniális passza után Balić durrantott a kapu fölé.

Szünetről visszatérve a DAC játékosai magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ki is jött a két csapat között lévő különbség. A 50. percben Blackman centere után Ramirez szerezte meg a vezetést, majd ezt követpen is folyamatos nyomás alatt tartották a győri kaput, ami újabb gólokat eredményezett.

Húsz perccel a vége előtt Kalmár ugratta ki Divkovićot, aki elől még tisztázott Gyurákovics, ám Nicolaescu lecsapott a labdára, Balićhoz gurított, aki tizenötről nem hibázott és megduplázta a hazai előnyt.

Hírdetés

Alig telt el két perc, amikor Divković tört be a tizenhatosba, de Szabados felvágta őt. Kalmár magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. A hajrában az eredmény már nem változott, ezzel második felkészülési mérkőzését is megnyerte a DAC.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 – WKW ETO FC Győr 3-0 (0-0)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, v.: Kraľovič

Gólszerzők: Ramirez (50.), Balić (70.), Kalmár (72., büntetőből)

DAC: Jedlička – Blackman (79. Vera), Müller (64. Braun), Kružliak, Beskorovainyi – Nebyla (46. Nicolaescu), Schäfer (82. Schäfer), Balić (79. Njie) – Divković (73. Andzouana), Ramirez (73. Taiwo), Kalmár (73. Moumou). Vezetőedző: Bernd Storck

ETO: Gyurákovics (74. Ruisz) – Kovács, Vári, Fejes, Kerkez (65. Szabados) – Kiss, Bagi, Berki – Szimcso (46. Sipőcz), Májer, Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »