Felkavaró: videón az orosz nagykövet kivégzése

Kikerült a világhálóra az a felvétel, melyen látszódik Oroszország ankarai nagykövetének kivégzése. A török merénylőt, aki közben a szíriai Aleppóra emlékeztette az embereket, szintén megölték. Andrej Karlov egy fotókiállítást nyitott meg, ezért több újságíró is volt a helyszínen, a videót is valószínűleg egy állványon bekapcsolva maradt kamera készítette. A felkavaró felvételen az látszik, ahogy az orosz diplomatát beszéde közben többször is hátba lővi a merénylője.

Az orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, a támadó azt kiáltotta: “Takarodjatok!” A BBC szerint azt kiáltotta, “nem feledjük Aleppót, nem feledjük Szíriát!” A férfi állítólag végig az orosz nagykövet mögött állt, azt hitték róla, Andrej Karlov biztonsági embere. A CNN Türk azt írja, rendőri igazolvánnyal jutott be az épületbe.

Hírdetés

A támadóról kiderült, hogy Mevlüt Mert Altıntaşnak hívták és valóban egy török rendőr lehetett.

Beszámoltunk arról is, hogy Vlagyimir Putyin egy Kremlbeli, a televízió által közvetített tanácskozáson közölte, elrendelte az orosz nagykövetségek védelmének megerősítését. Hangsúlyozta, Moszkva pontosan meg akarja tudni, hogy ki áll a merénylet mögött.

Közölte, hogy az orosz Nyomozó Bizottság a gyilkosság nyomán büntetőeljárást kezdeményezett. A testület felhatalmazást kapott arra, hogy felállítson egy csoportot, amely Ankarában a török hatóságokkal együtt részt vesz majd az ügy felderítésében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »