Feljelentik a Charlie Hebdót

Feljelentik a Charlie Hebdót

Feljelenti a Charlie Hebdót a földrengés sújtotta olasz kisváros. A francia gúnylap szerkesztője szerint a sajtószabadság korlátlan.

„Nem ez volt nekünk a legfontosabb, de úgy éreztem, be kell perelnem a Charlie Hebdót, nemcsak a halottaink, de Olaszország iránti tiszteletből is. Miután Olaszországban megtettük ezt, meg fogjuk tenni Franciaországban is. És ha megnyerjük a pert, márpedig megnyerjük, akkor a pénzt a nélkülöző családok támogatására fordítjuk majd” – mondta Sergio Pirozzi, a település polgármestere.

A Charlie Hebdo a felháborodásra újabb karikatúrával válaszolt. A szerkesztőség azt üzente, hogy nem ők lopták ki az anyagot a házakból, hanem az olasz maffia.

„Az emberek szabályokat találnak ki a szólásszabadság korlátozására. »Ne csináld ezt, ne csináld azt, ez nem helyes…« Mi viszont az ellenkezőjét csináljuk. Megpróbáljuk kiterjeszteni a szólásszabadság határait” – így a lap felelős szerkesztője, Laurent Souroisseau.

A gúnyolódásból az Il Tempo című olasz napilap is kivette a részét, ők a Charlie Hebdo elleni terrortámadásból csináltak viccet „Francia tartármártás” címmel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »