Feljelenti a Bihar megyei RMDSZ a lányt, aki magyar zászlót akart égetni Nagyváradon

Feljelenti a Bihar megyei RMDSZ a lányt, aki magyar zászlót akart égetni Nagyváradon

December 29-ről 30-ára, szombatról vasárnapra virradó éjszaka megpróbálták felgyújtani a magyar nemzetiszínű lobogót a Bihar megyei RMDSZ-székház irodáján Nagyvárad belvárosában, a Fekete Sas-palotában. Az esetről egy magyar fiatalnak köszönhetően készült telefonos videofelvétel.

„Az elmúlt négy hónapban –a legutóbbival együtt – már négyszer rongálták a magyar zászlót a magyar érdekvédelmi szövetség irodájának a bejáratánál. Mindenki alakalommal lett iktatva hivatalos rendőrségi feljelentés. A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és tudomásunk van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák. A rendőrség értesülésünk szerint nem kérte ki a felvételeket, így egyik elkövetőt sem kerítette kézre. A feljelentést újból elkészítettük, hétfőn reggel iktatjuk hivatalosan és immár mi magunk is a rendőrség rendelkezésére bocsáthatunk bizonyítékokat. A zászlóégetés szándéka egyértelműen kiderül a videóból”- írja a Bihar megyei RMDSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Hírdetés

A közlemény szerint az elkövetőnek végül csak azért nem sikerült véghezvinnie tettét, mert a videót készítő magyar fiatalember közbelépett.

„Érthetetlen az ügy, hisz az irodánkon ott van az RMDSZ, az Európai Unió, Románia és nyilván Magyarország zászlaja is, tehát egyértelműen nem provokatív az elhelyezés a részünkről, hanem mivoltunk világos felmutatása. Nem hátrálunk meg, ez az üzenetünk mindenkinek: a zászló marad!”- írja a közlemény.

Bihar megyei RMDSZ Sajtóirodájának közleménye szerint, mivel az épület műemlék és mivel van rajta működő önkormányzati térfigyelő kamera, újabb beavatkozást nem engedélyeznek, így a szövetség saját kamerát nem szerelhet fel az épületre. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »