Feljelentették a zsidók Toroczkait “gyűlöletre uszítás” miatt

Feljelentették a zsidók Toroczkait “gyűlöletre uszítás” miatt

„A neonáci Mi Hazánk Mozgalom 2020. március 1-én, Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulója apropóján tartott rendezvényén Toroczkai László, a párt elnöke a két világháború közötti antiszemita gyűlölet-toposzaiból jelesre vizsgázott” – írja a TEV.hu, azaz a zsidó Tett és Védelem alapívány honlapja.

„Amíg azonban a XX. században a magyarországi zsidóság kollektív megbélyegzése, a Tanácsköztársasággal történő megfeleltetése, Trianonért, Magyarország »kivéreztetéséért, tönkretételéért« történő hibáztatása a vészkorszakhoz vezetett, addig a XXI. században a szélsőjobboldali gyűlöletkeltő szónok felelősségre vonása kell, hogy megtörténjen.” – folytatódik az indoklás, hogy miért mennek neki a Mi Hazánk Mozgalom elnökének a bíróságon.

Hírdetés

„Magyarország tönkretevői, a Tanácsköztársaság vezetői, miért voltak szinte kivétel nélkül zsidó származású emberek?” – intézte Toroczkai mondandója fő kérdését a közönségéhez. A Tett és Védelem Alapítvány tesz feljelentést Toroczkai Lászóval szemben a Büntető Törvénykönyv 332. paragrafusába ütköző „közösség elleni uszítás bűncselekményének” vélelmezése miatt.

Mint írják, nem kívánnak „szó nélkül elmenni” a néhány évvel betiltott „szélsőjobboldali félkatonai szervezetek jogellenes újraéledése” előtt. A zsidók ezért „feloszlatott egyesület tevékenységében való részvétel miatt” eljárást kezdeményeznek, „valamennyi olyan személlyel szemben, aki a nyilvános rendezvényen a Magyar Gárda félelemkeltő vagy ahhoz hasonlatos egyenruhájában jelent meg.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »