Feljelentést tesz az igazoltatás közben meghalt férfi családja

A rendőrség egy ideig csak tanakodott, nem csinált semmit – közölte a Hvg.hu-val Á. Olivér autóversenyző, az igazoltatás közben elhunyt férfi fia. A család korábban azt nyilatkozta, hogy panaszt tesz, de most már eldöntötte, hogy továbblép és feljelentést tesz.

A portál felidézte, hogy az 57 éves férfi, Á. István csak állt a parkolóban, úgy mentek oda hozzá a rendőrök, nem az autóját állították meg. Az eset szemtanúja korábban az RTL Híreknek azt mondta: a férfi hiába panaszkodott a rendőröknek rosszullétére, ők lehet, hogy azt hitték, csak szimulál. Amikor végül a földre vitték, valójában már eszméletlen volt, ekkor a fejét is beütötte – derült ki a beszámolóból.

Hírdetés

A Hvg.hu azt írja, Á. Olivér kapott egy üzenetet, melyben az állt, hogy „Gyere, verik az apád”. Azonnal a helyszínre sietett, és látta, hogy rengeteg a rendőr, két busz és három járőrautó is ott volt. Az apja ekkor már eszméletlen volt. A rendőrök tanakodtak, miután félrehúzták az apját, így nem állja meg szerinte a helyét az a rendőri hivatalos magyarázat, hogy „a rendőrök megkezdték az újraélesztését”. A rendőrök erősítése tehát percek alatt, a mentő viszont csak fél óra múlva érkezett ki – fűzte hozzá.

A rendőrség szerint a férfi „az intézkedés során rosszul lett és eszméletét vesztette” – írja a portál, hozzátéve: a Fővárosi Főügyészségnek eddig azt közölte, nem nyomoz, mert szerinte nem történt bűncselekmény.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »