Felismerte a chemnitzi gyilkosság szíriai kurd gyanúsítottját egy ott élő magyar

Felismerte a chemnitzi gyilkosság szíriai kurd gyanúsítottját egy ott élő magyar

A német és később az európai sajtó nagy része is azt hangoztatta az elmúlt egy hétben, hogy bevándorlónak tűnő emberekre vadászott a szélsőjobboldali csőcselék azok után, hogy leszúrtak egy német férfit a városban. A tartomány miniszterelnöke tagadta a vádakat. Közben az M1-nek nyilatkozott egy Chemnitzben élő magyar, aki azt tervezi, hazaköltözik a sok bevándorló miatt.

Yousif Ibrahim Abdullah a németországi gyilkosság gyanúsítottja egy párizsi kiránduláson, kezében kurd zászlóval

Felismerte a chemnitzi gyilkossággal gyanúsított férfit egy ott élő magyar. Azt mondta, fodrászként dolgozott a városban az elkövető, akiről eddig annyit tudtak, hogy négy éve érkezett Németországba és szíriai kurdnak vallotta magát.

Hírdetés

A magyar férfi hat éve él Németországban élettársával. A nő munkahelye közel van ahhoz a helyhez, ahol a gyilkosság történt. A Híradónak azt mondta, a rossz közbiztonság miatt szeretnének hazaköltözni Magyarországra.

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra egy 35 éves német állampolgárt késeltek meg. A bűncselekménnyel három férfit gyanúsítanak, mindhárman menedékkérőként érkeztek az országba, ketten előzetes letartóztatásban vannak. A német bevándorlásügyi hivatal bejelentette, egyikük, a magát irakinak valló férfi hamis dokumentumokkal érkezett Németországba és egyelőre a másik férfi származását sem tudták megerősíteni, aki korábban szírnek vallotta magát. A harmadik férfit még körözik.

M1 Híradó


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »