Felhőszakadás mosta el az ország egyik legvidámabb rendezvényét

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton az ország egyik legvidámabb és legszínesebb rendezvényét. A Pécs City Karnevált (PCK) 2012 óta, egy év kihagyással minden szeptember közepén megtartják a baranyai megyeszékhelyen, előzetes regisztrációval nevező jelmezes csapatok vonulnak körbe Pécs belvárosában táncolva, immáron hagyományosan dobosokkal és a riói karnevált idéző bikinis-színes tollas szambatáncosokkal a menet élén. A PCK nem egyetemi rendezvény, de a több ezer vonuló közt idén is többségben voltak a Pécsett tanuló külföldi diákokból álló csapatok.

A PCK alulról jövő kezdeményezés, angliai minta alapján álmodta meg azt két pécsi fiatal, Soltész Péter és Ertl Dániel, de a szervezést már a pécsi egyetem, a pécsi önkormányzat, és a kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő is segíti.   

Pécs szombaton reggel borús időre ébredt, de a karneváli menet indulásakor, délután háromra már gyönyörű napsütés volt, és így is haladtak a következő bő három órában, Pécs belvárosát a legjobb értelemben a feje tetejére állítva. Este hat után azonban szinte egyik pillanatról a másikra csapott le a vihar, és felhőszakadás mosta el a pécsi karneváli hangulatot.

Hírdetés

A menet este hétre ért volna vissza a kiindulópontra, a pécsi főtérre, de a nem mindennapi felhőszakadás miatt a jelmezesek a belvárosi éttermekbe, kávézókba, bárokba menekültek be.

A pécsi csatornarendszer sem bírta a szélsőséges terhelés, a Széchenyi teret is elárasztotta a Mecsek-oldalról lehömpölygő víz, amely vitt szinte mindent, ami az útjába került.  

A némi jéggel érkező, majd bő fél óra alatt elvonuló vihar után a koncertek folytatódtak Pécs főterén is, majd este tíz és hajnali négy közt az ún. afterparti-helyszíneken.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »