Felhorkant a dán újságíró-szövetség elnöke

Migránsos gyűlöletcikk miatt állt a bál a dán sajtóban

A legolvasottabb lap olvasói véleményrovatában jelent meg, de sokan szerkesztett tartalomnak gondolták.

A legolvasottabb dán bulvárlap internetes oldalán a második legolvasottabb cikk volt vasárnap az az írás, amely szerint „migránsok” rabolnak el dán lányokat, hogy szexeljenek velük. Az az állítás is szerepelt benne – bármiféle forrás és alátámasztás nélkül –, hogy a muszlimokban kétszázszor nagyobb hajlandóság van ilyen cselekedetre, mint másokban.

Hírdetés

A cikk egy olyan rovatban jelent meg, ahová az olvasók küldhetik be írásaikat, de azok, akik megosztották az interneten, az újság saját tartalmaként tekintettek rá. A dán újságíró-szövetség elnöke, Lars Werge a Twitter-oldalán figyelmeztette az Ekstra Bladet főszerkesztőjét arra, hogy ez a lap hitelességét veszélyezteti.

Poul Modsen főszerkesztő először úgy reagált, hogy a szóban forgó rovat az olvasók saját világnézetéről szól, majd később meggondolta magát, azt írta: egyetért azzal, hogy ez túlment egy határon.

A roskilde-i egyetem docense a dán Politiken című lapnak úgy kommentálta az esetet, hogy sok olvasónak okoz nehézséget, hogy elkülönítse a weboldalakon az olvasói véleményeket a szerkesztett tartalomtól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »