Felhívták a németek figyelmét, hogy diktatúrát támogatnak

Felhívták a németek figyelmét, hogy diktatúrát támogatnak

Békésen ért véget Kölnben a török elnök politikája és a Kurdisztáni Munkáspárt elnökének bebörtönzése elleni tiltakozás. A tüntetést több mint ezer rendőr biztosította.

25 ezer kurd nemzetiségű tüntetett Kölnben a török elnök politikája ellen. A tiltakozók Törökország észak-szíriai katonai beavatkozása és Erdogan diktatórikus lépései ellen emelték fel hangjukat.

„Már 30 éve tüntetünk, mert kegyetlenül bánnak velünk. És Németország támogatja ezt az igazságtalanságot azzal, hogy fegyvert szállít, politikai nyilatkozatokat tesz és újabb megállapodásokat köt. Valamint azzal is, hogy néhány kurd szervezetet betilt Németországban. Magától értetődik, hogy ezek ellen tiltakozunk a német alkotmány keretein belül” – mondta a tüntetés szóvivője.

Hírdetés

A rendre több mint 1000 rendőr vigyázott.

„A német kormány Angela Merkellel együtt a török kormányt támogatja. És mi kurdok egyszerűen csak felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy diktatúrát támogatnak. Békében akarunk élni. De minket kurdokat mindig lemészárolnak. Ezért vagyunk az utcákon, Németországban is” – mondta a tüntető.

A tüntetők egy része a Kurdisztáni Munkáspárt bebörtönzött vezetőjének Abdullah Ocalan képével ellátott zászlókat lengetett. A német rendőrség szerint az arckép nem, de a Kurdisztáni Munkáspárt jelképei tiltottak Németországban. Hárommillió török származású ember él Németországban, egynegyedük a kurd etnikumhoz tartozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »