Felhívás: Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

Felhívás: Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A mindenkori gazdálkodók képe lebeg a szemünk előtt, aki teszi a dolgát, műveli földjét, magot vet, akkor is, ha nem tudja, hogy lesz-e mit és kinek learatni.

Rendkívüli éveket élünk meg.

A ránk szakadt világjárvány a működő gazdasági kapcsolatokat szétzilálta, a közösségi összetartozás erős kötelékeit megszaggatta, munkahelyeket szüntetett meg sokakat taszítva a létbizonytalanságba és számos áldozat életét vette el. Most ezekben az embert próbáló időkben különleges szerepe van a gazdaszolidaritásnak felkarolva a lemaradozókat, segítőkezet nyújtva a rászorulóknak.

De a jövőbe vetett hittel az idén is útjára indítjuk a Magyarok Kenyere adománygyűjtő kezdeményezésünket, amely része az összmagyar Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programnak.

Az akció szervezésében kiemelkedő szerepet vállalnak a KMKSZ alapszervezetei, történelmi egyházak és más civil szervezetek. A kárpátaljai gazdatársadalom, cégek, szervezetek a tavalyi évben 103 851 kg adománnyal támogatták a kedvezményezett intézményeket.

Ez a mennyiség jócskán meghaladta a más elszakított nemzetrészek által gyűjtött búza mennyiségét.

Hírdetés

Az idén is az a célunk, hogy nemcsak a mennyiség növelése fontos, hanem, hogy minél több gazda járuljon, akár csak jelképes mennyiséggel is a gyűjtéshez. Továbbra is fenntartjuk azt a célt, hogy minden magyarok lakta településről kerüljön a Magyarok Kenyerébe az éltető szemből.

Azt javasoljuk, hogy az eddigi jól bevált gyakorlat szerint településenként a parókiákra avagy a településen működő KMKSZ alapszervezeteken keresztül a legközelebbi (vagy a legszimpatikusabb) gyűjtőpontra kerüljön. Azt kérnénk, hogy a gyűjtés július 22-től induljon el és augusztus 14-ig, a búzaösszeöntő ünnepség előtt záruljon be, amennyiben az időjárás engedi.

A gyűjtőpontok helyszínei a megszokottak (református líceumok, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon, a munkácsi Szent Márton Karitász, a munkácsi Szent István líceum, a Sztojka Sándor görögkatolikus líceum).

A kárpátaljai búzaösszeöntő ünnepségre, amennyiben a karantén helyzet engedi 2021. augusztus 14-én (szombaton) kerül sor a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban.

Kérjük a gazdákat, hogy az adomány a gyűjtőpontokon való leadás esetén szigorúan tartsák be a régióra vonatkozó karantén szabályokat.

Hidi László, 

a Pro Agricultura Carpatika Alapítvány elnöke


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »