Felháborodtak a női Legyek urán

Felháborodtak a női Legyek urán

Nagy visszhangot váltott ki a Twitter-felhasználók körében a Warner Brothers minapi bejelentése: új Legyek ura-filmfeldolgozást készítenek, csakhogy ezúttal csupa lánnyal játszva újra a történetet. William Golding 1954-es regényében egy csapat angol kisfiú került el egy lakatlan szigetre, ott pedig egyre inkább levetkőzték magukról a civilizációs mázat, az otthon megszokott szabályokat.

A Deadline cikke szerint az új adaptáció Scott McGehee és David Siegel nevéhez fűződik. Utóbbi rendezte az öt évvel ezelőtti Maisie tudja című alkotást is. A Legyek urából 1963-ban készült már film, amit akkor Peter Brook dirigált. McGehee kifejtette:a lányváltozat segíthet a nézőknek újfajta megközelítésből látni a történteket.

Hírdetés

Úgy tűnik viszont, sokan nem vevők erre. Roxane Gay író például úgy vélte Twitter-oldalán: csupa lánnyal az egész sztori nem is történne meg. Némiképp talán ironikusan azt jegyezte meg, hogy ilyen film már amúgy is készült, csak Gyilkos játékok (Heathers) vagy épp Bajos csajok címmel.

Az 1993-ban elhunyt Golding maga egyébként azt mondta: egy csapat kisfiú jóval inkább tudja modellezni ezt a könnyen lecsúszó társadalmat, mint egy lánytársaság. Meg aztán, tette hozzá, kisfiú volt ő is, jobban ismeri ezt a világot.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.02.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »