Felháborító kijelentése miatt lemondatnák az orosz kormányfőt

Alig egy nap alatt csaknem 160 ezer aláírás gyűlt össze péntek délelőttre egy petíción, amelyben Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök távozását követelik.

A change.org oldalon útjára bocsátott kezdeményezés támogatóinak tábora gyorsabban nő, mint annak idején azé a petícióé, amelyben az orosz labdarúgó-válogatott szélnek eresztését sürgették az idei Eb-n történt csúfos szereplés után.

A kormányfő azzal váltott ki felháborodást, hogy a minap egy nyilvános fórumon beszélve azt javasolta az alacsony fizetésükkel elégedetlen pedagógusoknak: hagyjanak fel a hivatásukkal, és próbáljanak meg az üzleti életben boldogulni.

“A miniszteri kabinet élén, kompetens, művelt, az ország iránt elkötelezett embernek kell állnia. Most ennek az ellenkezőjét látjuk. Nem lehet feje a miniszteri kabinetnek az Apple cég reklámarca, aki elalszik az olimpia megnyitóján (Szocsiban), és aki azt javasolja a tanároknak, hogy “valahol valahogy” keressenek mellékest a túlélés érdekében”. A hal a fejétől bűzlik, lehet hogy ettől működnek ilyen “hatékonyan” a minisztériumok?” – hangzott az Alekszandr Li néven bejegyzett kezdeményezés, amelyet a szerző Medvegyev egy közismertté vált, iPhone-nal készített szelfijével illusztrált.

Az orosz miniszterelnök néhány hónapban a Krímben járva azzal keltett országos feltűnést, hogy a neki panaszkodó kisnyugdíjasoknak bekapcsolt kamerák előtt csak ennyit tudott mondani: “Pénz nincs. Tartsanak ki itt, minden jót, derűt és egészséget kívánok”. A Kreml csütörtökön nem kívánta kommentálni a petíciót, amely egyébként semmire sem kötelezi az orosz vezetést

Rovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Dmitrij Medvegyev, Oroszország, lemondás, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »