Felháborító: a németek többsége szerint tárgyalni kellene Putyinnal!

Rémületes eredménnyel zárult egy brit közvéleménykutató csoport felmérése, melyet a DPA német hírügynökség megbízásából készített. Mármint a háború tarkalelkű brüsszeli csahos kutyái számára rémületes: a közvélemény-kutatás szerint ugyanis a németek többsége nemcsak azt szeretné, ha a kancellár tárgyalna Vlagyimir Putyinnal a békéről, de csaknem felük azt is gondolja, hogy e békéért Ukrajának fel kellene adnia egyes területeit. 

A hirado.hu által is közzétett eredmények szerint

a németek 59 százaléka támogatja, hogy a két vezető telefonon beszéljen egymással.

Ezt a megkérdezettek 26 százaléka utasította el, 15 százalékuk inkább nem válaszolt a kérdésre. 

Figyelemre méltó adat, hogy az általános és teljes körű agymosáson átesett németségen belül az átlaghoz képes gyorsabban „érő” keletnémetek 68 százaléka támogatja a párbeszédet. Vagy legalábbis az újbóli kapcsolatfelvételt – mivel Olaf Scholz kancellár utoljára 2022. decemberében beszélt telefonon az orosz elnökkel. 

Hírdetés

Ami pedig a hab a tortán: ugyanazok a németek, akik az Európa sírját megásó Merkel kancellárt, illetve a földhalmot szorgalmasan a fejünkre lapátoló von der Leyen asszonyt vagy épp az előbbi kettőnél azért 10 nagyságrenddel jelentéktelenebb, de az utóbbi napok eseményei nyomán mégis megemlíthető Manfred Webert “adták” Európának, úgy tűnik, még ennél is messzebb mennének a békéért.

A megkérdezettek csaknem fele ugyanis úgy véli, hogy a béke megér annyit, hogy Ukrajna lemondjon területeinek egyes részeiről.

A felmérésben részt vevők 39 százaléka van az “egyetlen négyzetcentimétert sem” állásponton, 22 százalék szerint viszont akár az egy évtizede annektált Krím félszigetről is le kellene mondania Ukrajnának a béke érdekében. 

További 23 százalék szerint Kijevnek a Krím mellett azokat a területeket is fel kellene adnia, amelyeket Oroszország az ukrajnai háború több mint két évvel ezelőtti kirobbanása óta megszállt. Így összességében a válaszadók 45 százaléka támogatja ukrán területek átadását Oroszországnak.

Valamelyest megnyugtató lehet ez a tárgyalásaiért többször keresztre feszített magyar miniszterelnöknek és külügyminiszternek, hogy van itt pár millió “Putyinbérenc” német, akik szintén úgy vannak vele, hogy igen nehéz úgy békét csinálni, ha szóba sem állnak a felek egymással. ..

szd/hirado.hu/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »