Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban – ez kérem szélsőbaloldali terrortámadás

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.
Szemtanúk szerint hajnali egy környékén csaptak fel a lángok, a tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, senki sem sérült meg. A három autó mellett egy épületben is kisebb kár keletkezett.

Az autókat a német jobboldali ellenzéki párt, az AfD használta kampánycélokra. A rendőrség szerint az autókat politikai okokból gyújtották fel, de egyelőre a nyomozás még nem vezetett konkrét eredményre.

Hírdetés

Sven Tritschler, az AfD düsseldorfi vezetője azt szorgalmazta csütörtökön, hogy a hatóságok kezeljék szélsőbaloldali terrortámadásként az esetet.

A mostani támadás nem az első hasonló eset az AfD ellen: számos politikus autóját vagy házát is megrongálták már baloldali aktivisták, sőt, pártirodáknál is próbáltak már robbantani.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a szélsőbaloldali Antifa legdurvább támadása az AfD ellen Frank Magnitz leütése volt, a politikus súlyosan megsérült, miután hátulról fejbe vágták.

A legfrissebb felmérések szerint egyébként az AfD szénája nem áll túl jól az EP-választás előtt: a pártot tíz százalék körül mérik, a CDU, az SPD és a Grünen (Zöldek) is több választót tud maga mögött – írja a Kronen Zeitung


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »