Felgyújtotta a kocsikat, hogy a kiégett vázakat eladja a vastelepen

Felgyújtotta a kocsikat, hogy a kiégett vázakat eladja a vastelepen

A 44 éves hegyeshalmi férfi a saját telkén gyújtott fel két autót, az volt a célja, hogy a kiégett vázakat már könnyebben értékesítheti a fémtelepeken.

A police.hu szerint még júniusban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Hegyeshalomban az egyik ház udvarán több gépjármű ég. A rendőrök a helyszínen egy férfit találtak, aki éppen a háza udvarán égő autókat próbálta meg eloltani egy locsolókannával. A katasztrófavédelem helyszínen megjelent munkatársai elmondták, hogy a férfi nem engedte meg nekik, hogy a magánterületére bemenjenek eloltani a tüzet, illetve elvégezni a keletkezett károk felmérését. A rendőrök felszólították a telek tulajdonosát – K. T. 44 éves helyi lakost -, hogy ne gátolja a katasztrófavédelem munkatársainak tevékenységét.

Hírdetés

A férfi végül beengedte az ingatlanára a szakembereket, akik megvizsgálták a két kiégett gépkocsit. K. T. a járművek tulajdonjogáról úgy nyilatkozott, hogy azokat Ausztriából hozta Magyarországra bontás céljából. A tűz keletkezéséről a katasztrófavédelem munkatársainak azt mondta, ő gyújtotta fel az autókat, mert a fém alkatrészeket később hulladékként, a mosonmagyaróvári hulladéktelepen akarta értékesíteni.

A rendőrök a 44 éves férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Hamarosan bíróság elé állítják.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »