Felfüggesztve: Emberi Jogok Európai Egyezménye!

Felfüggesztve: Emberi Jogok Európai Egyezménye!

MTI nyomán

Törökország a rendkívüli állapot bevezetése miatt felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását azokban az esetekben, amelyeknél ez más nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségeivel nem ellentétes – jelentette be csütörtökön Numan Kurtulmus miniszterelnök-helyettes.

A politikus rámutatott, hogy Franciaország is pont ezt tette, amikor a novemberben Párizsban elkövetett terrortámadás után rendkívüli állapotot hirdettek az országban. Kurtulmus reményét fejezte ki, hogy mielőbb, egy-másfél hónapon belül meg lehet szüntetni a rendkívüli állapotot, amelyről ma dönthet a török törvényhozás.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerda este jelentette be, hogy három hónapra rendkívüli állapotot vezetnek be Törökországban a múlt hét végi puccskísérlet miatt.

Kurtulmus arról is beszélt, hogy a török kormány át akarja alakítani a fegyveres erők szerkezetét.

Bevált recept

Mint ismert, Franciaországban az állampolgári jogok csorbításával például megakadályozták, hogy Párizsban az emberek kifejezzék ellenérzésüket a felettünk uralkodó, minket kizsákmányoló rendszerrel szemben. Emlékezetes például, hogy környezetvédelmi aktivistákat helyeztek házi őrizetbe a párizsi klímacsúcs idején.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »