Felfüggesztették Volner János párttagságát

Felfüggesztették Volner János párttagságát

Döntött a Jobbik: kizárják a frakcióból Volner Jánost, Fülöp Erik és Apáti István is távozik

Mint arról beszámoltunk, Volner levélben fordult a választókerületi elnökökhöz és szervezőkhöz, amiben a párt vezetését többek között azzal vádolja, hogy a DK-t segíti, és összeborulna a baloldallal. Az írás rövid időn belül a Fidesz-médiánál landolt. Szabó Gábor pártigazgató szintén levélben cáfolta Volner állításait.

Volner Jánost péntek este zárták ki a Jobbik képviselőcsoportból, miután egy körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, ami aztán viharos gyorsasággal terjedt szét a közpénzből fenntartott fideszes sajtóval. 

Hírdetés

Volner Jánossal együtt távozott Fülöp Erik és Apáti István is. Bár felszólították őket, hogy a Szent Koronára tett esküjükhöz híven adják vissza a mandátumukat, Dúró Dórához hasonlóan nem tették meg. Fülöp Erik a Facebookon azt üzente, a pártból is kilép, így ellene nem lehet etikai eljárást indítani – közölte  portállal Szabó Gábor.

Szabó Gábor azt is közölte a lappal, hogy arról még nem döntöttek, hogy lesz-e tisztújítás, mivel Volner János és Apáti István a Jobbik eddigi alelnökei voltak.

Egyes információk szerint már történtek egyeztetések Dúró Dóra és Kövér László között arról, hogy a Fidesz a házszabály módosításával teheti lehetővé Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciójának megalakítását. Dúró Dóra cáfolt, ráadásul egy képviselőre még szükségük van Toroczkai Lászlóéknak. Erről bővebben itt írtunk erről:

Jogszabály-módosítással juttathatja százmilliókhoz a Fidesz Toroczkaiékat, ha még egy embert kiszakítanak a Jobbikból

„Olyan információk jutottak a birtokunkba, mely szerint Kövér László már egyeztetett Dúró Dórával arról, hogy ha találnak maguk mellé még néhány képviselőt, a Fidesz úgy alakítja át a házszabályt, hogy Novák Előd pártjának frakciója lehessen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »