Felfüggesztették a rendőrt, aki a csomagtartójába vágta a kutyát

Felfüggesztették a rendőrt, aki egy, a Facebook-on megjelent videó szerint durván megütött, majd autója csomagtartójába vágott egy állatot – derül ki a rendőrség közleményéből.

Hírdetés

A Police.hu oldalon azt írják: a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, amelynek eredményeként az érintett rendőrt 2018. február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztette.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen. A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatára, amely elsődlegesen megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során.

Az állatkínzásról készült, rossz minőségű videót tartalmazó Facebook-poszt mellé a feltöltő csak annyit írt, hogy Dányon készült február 19-én. A Hvg.hu kedden arról számolt be: meg nem erősített információja szerint egyelőre azt feltételezik, hogy a rendőr nem intézkedett, hanem saját állatával bánhatott így.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »