Felfüggesztett börtönre ítélték másodfokon Fekete-Győr Andrást

Felfüggesztett börtönre ítélték másodfokon Fekete-Győr Andrást

A nem jogerős ítélet szerint a momentumos képviselő politikustársával, Szarvas Koppány Bendegúzzal együtt még egy 2018-as tüntetésen füstgránátot dobott a Parlamentnél a rendőrökre.

Az ügyészség a 2018. decemberi, a túlóratörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen, most másodfokon született döntés az ügyben – írja az Index.

A vádirat szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amelyet a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott, majd másnap Fekete-Győr András társaságában újfent megjelent egy Kossuth téri demonstráción, amikor mindketten meggyújtottak pirotechnikai eszközöket, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, ő többet, míg a Momentum akkori elnöke, jelenlegi országgyűlési képviselő egyet a rendőrök felé dobott.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az elsőfokú ítéletben Szarvas Koppány Bendegúzt két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették, míg vádlott-társát felmentette a vádak alól, de az ügyészség fellebbezett, és azt kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a Fővárosi Törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre.

Hírdetés

A most kihirdetett ítéletben a bíróság megváltoztatta az elsőfokú bíróság határozatát, és

bűnösnek mondta ki mindkét vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztetve, míg Szarvas Koppány Bendegúz esetében csak a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék, de maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »