Felföldi László pécsi püspök átvette a Vatikánból márciusban indult békefutás fáklyáját

Felföldi László pécsi püspök átvette a Vatikánból márciusban indult békefutás fáklyáját

Március 6-án Ferenc pápa áldásával a Vatikánból indult az idei békefutás (Peace Run). A nemzetközi csapat október 18-án érkezett a fáklyával a magyarországi szakasz célállomására, Pécsre, ahol a Lauber Dezső Sportcsarnokban tartották a rendezvény záróünnepségét.

Az 1987 óta évenként megrendezett, 27 európai ország területén áthaladó váltófutáshoz – melyet a békéért megrendezett egyik legnagyobb civil kezdeményezésként tartanak számon – hazánk 1989-ben csatlakozott.

A Pécsre érkezett futókat ezerötszáz általános iskolás gyermek várta a sportcsarnokban, ahol Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntötte a résztvevőket. A 21 ezer kilométert megtett fáklyát átvéve a püspök arra hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy csak akkor lesz a nemzetek között béke, ha otthon, családjainkban minden családtagunk, édesanyák, édesapák és a gyermekek szívében is béke, öröm és szeretet lesz.

Hírdetés

A békefutást (Peace Run) a bengáliai születésű Srí Csinmoj (Sri Chinmoy) (1931–2007) spirituális tanító, író, művész és sportoló alapította, aki életét a világbéke és a harmónia eszméjének szentelte. A kezdeményezés célja a szabadság, a tolerancia és a megértés előmozdítása a társadalomban. A futás mottója ezt hirdeti: „Tégy egy lépést a békéért!” Azaz, ha mi magunk teszünk egy lépést a békéért akár azzal, hogy békésebbé válunk, akkor ezáltal a világ is kicsit jobb hely lesz. A szervezők szándéka szerint a rendezvény hitet és reményt ad, illetve elgondolkodtathatja és tudatosabbá teheti az embereket a béke vonatkozásában.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »