Felfedte kilétét a Katona József Színház zaklatója

Felfedte kilétét a Katona József Színház zaklatója

A rendező szerint egy egy évvel ezelőtti eset került most nyilvánosságra, amiért korábban már bocsánatot kért és kapott is, de most megismétli: nagyon sajnálja.

Menesztette egyik alkalmazottját a budapesti Katona József Színház, mert az erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a dolgozókkal – írta az Infostart kedden a teátrum saját közleményére hivatkozva.

A sértettek írásbeli bejelentése után vizsgálóbizottságot állítottak fel, és a külső szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat nyomán a vezetőség azt a döntést hozta, hogy azonnali hatállyal, november 19-től kezdve az illető nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi.

A sértettek számára a színház pszichológust biztosít, ezzel az ügyet lezártnak tekinti.

Hírdetés

Szerdán a Katona József Színház Facebook-oldalán újabb közlemény jelent meg, szerzője pedig nem más, mint Gothár Péter, aki maga kérte, hogy a színház adja ki gondolatait.

A rendező szavai szerint „egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledett” egy munkatársnőjéhez, amiért emlékei szerint bocsánatot kért és kapott is pár nappal később. Az eset szerinte most a színház nyilvánosságán keresztül járta be a nagynyilvánosságot is, ezt követően Gothár Péter nyilvánosan is megismétli bocsánatkérését.

„Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam” – zárja sszavait Gothár Péter.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »