Felesége ölette meg a nagykövetet

Felesége ölette meg a nagykövetet

Saját felesége szervezte meg Görögország brazíliai nagykövetének meggyilkolását – közölte sajtótájékoztatóján a riói rendőrség nyomozója.

Evaristo Magalhaes szerint bebizonyosodott a feltevés, miszerint a diplomatát, Kirjakosz Amiridiszt saját felesége, Francoise Amiridisz ölette meg, a gyilkosságot szeretője, Sergio Moreira 29 éves brazil katonai rendész követte el. Az asszony 80 ezer reált (7,2 millió forint) fizetett szeretője unokaöccsének, hogy segédkezzen férje meggyilkolásában és a holttest eltüntetésében. Az unokaöcs vallomást tett erről a rendőrségen.

A tettes, Sergio Moreira beismerte a gyilkosságot, de azt mondta, hogy önvédelemből tette, mert a diplomata rátámadt, amikor megtudta, hogy ő szerelmi kapcsolatban állt a feleségével. A nyomozóhatóságok azonban ezt nem tartják valószínűnek, mert a 29 éves szerető nagyobb termetű és fizikailag erősebb volt az áldozatánál.

Hírdetés

A meggyilkolt diplomata december 26-án tűnt el, szénné égett holttestét három napra rá találták meg a bérelt gépkocsijában a brazil nagyváros Nova Iguacu nevű negyedében. A nyomozók vérfoltokat találtak annak a háznak a kanapéján, ahol az Amiridisz házaspár az ünnepeket töltötte. A rendőrség feltételezése szerint Kirjakosz Amiridiszt ebben a házban gyilkolták meg, majd holttestét átültették a gépkocsiba.

A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az asszonyt, a szeretőjét és annak unokaöccsét is.

Amiridisz 2012-től 2016-ig Líbiában dolgozott diplomataként, korábban, 2001 és 2004 között Rio de Janeiró-i főkonzul volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »