Felemás játék a litvánok ellen – Egy ponttal közelebb az álomhoz

Felemás játék a litvánok ellen – Egy ponttal közelebb az álomhoz

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott Litvánia vendégeként a kaunasi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így bár csoportja élén maradt, egyelőre még nem biztosította be részvételét a kontinensviadalra.

A litvánok az első félidőben Fedor Cernych és Pijus Sirvys révén kétgólos előnyre tettek szert az önmagukhoz képest gyengén futballozó magyarok ellen. S a játék képét látva sokan temették is a pontszerzést.

A szünet után azonban fordult a kocka. A magyar válogatott magára talált, de az eredmény és a pontszerzés még mindig kétséges volt. A mezőnyfölény azonban meghozta a várt eredményt, mert a litvánok csak szabálytalanul tudtak védekezni a 16-on belül, így a magyar csapat büntetőrúgáshoz jutott.

Fotó: MLSZ Facebook

Amit Szoboszlai Dominik értékesített is. A szépítést követően a 82. percben Varga Barnabás remek formáját igazolva szerezte meg a magyarok egyenlítő találatát.

Hírdetés

Fotó: MLSZ Facebook

Az Európa-bajnokság selejtezőjének G csoportját még mindig vezetik a magyarok egy ponttal, a másodikok a szerbek, akik egy mérkőzéssel többet játszottak.

Így egyetlen pontra van szüksége Magyarországnak az egyenes ágú kijutáshoz a hátralévő két találkozóján.

A nemzeti együttes legközelebb november 16-án a nyeretlenül sereghajtó Bulgária vendége lesz.

Majd a november 19-én hazai pályán Montenegró ellen zárja a selejtezőkört.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »