„Felejthetetlen mulatság” készül az Aulich utcában

„Felejthetetlen mulatság” készül az Aulich utcában

Az Index pénteken terjedelmes portrécikket közölt Kertész Balázs jogászról, Rogán egyik legfőbb bizalmasáról, akivel a kabinetminiszter vállvetve indult el a politikai pályán a kilencvenes évek végén. A cikk kitért rá, hogy többen a miniszter pénzügyi intézőjeként emlegetik Kertészt. A Rogán polgármestersége idején képviselővé választott Kertész igyekezett tudatosan háttérbe húzódni, a portál szerint hozzá köthető ugyanakkor az V. kerületi ingatlaneladási rendszer jogi tökéletesítése. Ennek később maga Kertész is haszon­élvezője lett. Cégének, a Monavis Consulting Kft-nek V. kerületi irodája korábban az önkormányzat tulajdonában állt, amelybe az Index szerint Rogán Antalnak állandó bejárása lehet. A portál videofelvételt is készített arról, hogy Rogán, Habony Árpád kormányközeli tanácsadó, valamint Kertész Balázs néhány perc különbséggel bemennek az Aulich utcai épületbe. Ezt a Rogán vezette minisztérium először tagadta, majd a cikk megjelenése után a hvg.hu kérdésére azt közölte hogy, „semmi problémát nem lát abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra.”

Az ellenzéknek elege van

Miután az Index megpróbálta leleplezni Rogán Antal rejtőzködő bizalmasát, és azt, hogy Kertész tevékenysége nyomán milyen kormányközeli üzletek kapcsolódhatnak a propagandaminiszterhez, több ellenzéki párt is felháborodva reagált.

Az Aulich utca 3. előtt tartott sajtótájékoztatóján Kakuk György közölte: a letelepedési kötvény korrupciót, pénzügyi visszaéléseket és az egész Európai Unióra vonatkozó nemzetbiztonsági kockázatot jelent.  A DK-s politikus úgy vélekedett: teljesen világos, hogy az egész letelepedésikötvény-biznisz Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez kötődik, és áthatja a korrupció. A DK többmilliárdos pénzügyi visszaélést sejt, ezért a letelepedési kötvényeket meg kell szüntetni, a felelősöket pedig felelősségre kell vonni, annál is inkább, mert Rogán Antal vagyonosodása nem igazolható – mondta Kakuk György.

Szintén az Aulich utca 3. előtt az LMP társelnöke tarthatatlannak nevezte több kormánypárti politikus helyzetét. Hadházy Ákos azt mondta: „az egy szem lúzer Zuschlag Jánoson kívül” a rendszerváltás óta nem volt olyan politikus, aki büntetőügyileg is megbukott volna, és tettének büntetőjogi következményeit is viselnie kellett volna. Szerinte a kormánypárti politikusok közül többen „a közeljövőben bajba fognak kerülni”. Közéjük sorolta Rogánt Antalt, Farkas Flóriánt, Mengyi Rolandot és Simonka Györgyöt. Hadházy Ákos megemlített egy parlamentben keringő hírt, amely szerint „a miniszterelnök azt üzente az övéinek, hogy 2017-ben csendet szeretne, nem akar botrányokat”.

Hírdetés

Láthatatlan belvárosi triumvirátus?

„Évek óta tudjuk, hogy Rogán Antal, Kertész Balázs és Puskás András, korábbi alpolgármester meghatározó szereplői a kerület életének, sőt ez a triumvirátus döntött tulajdonképpen mindenről az elmúlt 11-12 évben” – jelentte ki Csonka Krisztián, az LMP belvárosi képviselője. Hozzátette: noha ez a három ember a kerületben nem visel már formális tisztséget, Rogán Antal már nem polgármester, Puskás András „ki lett menekítve az Eximbankhoz” és Kertész Balázs is igyekszik a nyilvánosság elől visszavonulni, mégis „úgy tűnik, hogy a fontos döntések még mindig az ő köreikben születnek”. „Kertész Balázs az elmúlt 10 évben is rajta tartja a kerület vagyoni ügyein a kezét, a vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként, kerüli a nyilvánosságot, de a döntések hátterében őt mindig fel lehet lelni” – állította a kerületi politikus. Az LMP-s képviselő a következő testületi ülésen kezdeményezni fogja, hogy hallgassa meg a képviselő-testület Kertész Balázst, „lépjen ki a napfényre, tehessenek föl neki kérdéseket a képviselők”.

Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője szintén tartott sajtótájékoztatót az Aulich utcában, amelyen Rogán Antal és Kertész Balázs tevékenysége ellen tiltakozott. A politikus  november 20-ra, ahogy fogalmaz, felejthetetlen mulatságot szervez az Aulich utca 3. elé. A Csak a lopásra emlékezem, az első milliárdra elnevezésű rendezvényen Rogán-emléktáblát is avatnak majd.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »