Feldúlt a Háttér Társaság kis lelke

Feldúlt a Háttér Társaság kis lelke

Facebook-oldalán adott hangot elégetlenségnek az álcivil szervezet, mert szerinte az ELTE bölcsészkara cenzúrázza az LMBTQI-tartalmakat. Mint bosszankodva írják, ez diszkriminatív és jogellenes, ezért az egyesület az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalahoz fordul, hogy indítson vizsgálatot az ELTE Bölcsészettudományi Kar ellen.

Hétfőn az ELTE Bölcsészettudományi Kara, a hivatalos Instagram-oldalán egy összesen 9 képből álló LMBTQ+ kisokost jelentetett meg, amiben a szexuális kisebbségek és a nemi identitás kérdésében fogalmaztak meg fontos és alapvető üzeneteket – írja a balliberális Mérce. A #mentalhealthmonday (mentális egészség hétfő) kampány keretében megosztott képeken olyan állítások szerepeltek, mint

illetve,

A legnagyobb magyar nyelvű egyetem bölcsészettudományi karának posztját július elsején eltávolították, ezen aztán kiakadt a kollektív balliberális oldal. A Mérce cikke szerint mindez az után történt, hogy a konzervatív CitizenGO magyar koordinátora, Schittl Eszter aláírásgyűjtésbe kezdett az említett Insta-poszt ellen. A petícióban arra is felhívták követőiket, hogy keressék meg a kar és az egyetem vezetőit telefonon, vagy emailben és személyesen mondják el, hogy nem értenek egyet a képeken megfogalmazott üzenetekkel.

Dr. Bartus Dávid, az ELTE BTK dékánja a Mérce megkeresésére az alábbiakat reagálta:

Az ELTE BTK Instagram oldalán a pandémia idején „Mental Health Monday” elnevezéssel új rovatot indított a Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs Csoportja.

A rovat azzal a szándékkal született, hogy a koronavírus járvány mindenkit megviselő időszakában információkkal, tanácsokkal segítsük hallgatóinkat lelki egészségük megőrzésében.

A sorozat keretében a BTK Instagram oldalán „LMBTQ kisokos” címmel június 28-án megjelent, szintén mentálhigiénés tájékoztatás céljából létrejött poszt az elmúlt két napban olyan indulathullámokat indított, ami nem összeegyeztethető sem a Mental Health Monday Instagram rovat, sem a Bölcsészettudományi Kar kommunikációs szándékaival.

Ezért Karunk vezetése úgy döntött, hogy az Instagram posztot nem szerepelteti a sorozat elemei között.

Hírdetés

A petícióban Schittl Eszter úgy fogalmaz, a tudományegyetem, „kritikátlanul beállt a tudománytalan és teljesen abszurd transzgender ideológia reklámozásába”.

A Háttér Társaság egy korábbi nyilatkozatában kifejtette:

A kiegészített pedofiltörvény parlamenti elfogadása óta nem győznek zajongani az eddig is hangos szivárványos szervezetek és az őket támogató szélliberális médiamunkatársak.

A törvénymódosítás miatt Szél Bernadett független képviselő az ombudsmanhoz fordult. A történetnek még bizonyára korántsincs vége.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »