Felbugyogott a kanális Amerikában: a Vitézi Rendet nácizzák Trump magyar tanácsadója apropóján

Ámokfutásba kezdett az amerikai baloldali online média Gorka Sebestyén, Donald Trump magyar tanácsadója miatt, akit Vitézi Rend-jelvénnyel fotóztak le az amerikai elnök beiktatásán. A Gorka bocskaiján hordott jelvény kapcsán több helyen is arról cikkeztek, hogy a Vitézi Rend tagjai a második világháború idején "együttműködtek a nácikkal".

Hírdetés

A baloldali Mic.com az esettel kapcsolatban azt írja: a Vitézi Rend tagjai azok közé tartoztak, akik "a náci etnikai tisztogatás alatt kaptak azokból a földekből és tulajdonokból, amiket a zsidóktól vettek el". A szennylap a "legelvetemültebb náci kollaboránsként" említi a rendet.

Az online lapok a Yale Egyetem korábbi történészét, Balogh Évát idézik, aki szerint Gorka valószínűleg a nagyapjától örökölhette a jelvényt, illetve édesapjáról kiderítette, hogy a lovagi megnevezést.

A Vitézi Rendet a szovjet megszállás alatt betiltották, és 1948 után hivatalosan senki sem használhatta, de sok emigráns külföldön is életben tartotta a kifejezést Balogh Éva szerint, akit a LobeLog szólaltatott meg.  A Vitézi Rendet egyébként Horthy Miklós hozta létre az 1920-ban, a rendszer hőseit tüntették ki ezzel a címmel. Bár hosszú ideig tiltva volt, 2011 után újra használható Magyarországon a vitézi cím.

Gorkát többek között azzal is támadják a rágcsálófélék, hogy egy holokauszt-megemlékezésen "képes volt egyetlen árva említést sem tenni a táborokba zárt és tömegével meggyilkolt zsidókról vagy az antiszemitizmusról"…

(Index korrigálva)

Korábban írtuk: Magyar tanácsadója is van Trumpnak – bocskaiban szakértett a Fox Newson


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »