Felbolydultak a zalaiak a migránsok üdültetésének hírére

Felbolydultak a zalaiak a migránsok üdültetésének hírére

Nem árulja el a Migration Aid nevű bevándorlóbarát szervezet, hogy melyik Zala megyei településen akar pihenőtábort létrehozni jogszerűen itt tartózkodó menedékkérők számára. A Balaton közelében, Keszthely környékére tervezik a tábort, de nem tudni, pontosan hova. A zalai települések polgármestereinek és lakosainak egy része tiltakozik. A Soros Györgyhöz köthető szervezet szerint nincs ok az aggodalomra.

Önkénteseket toborzott honlapján a hét első felében a Migration Aid nevű szervezet, egy ingatlan takarítására. Menekülteket költöztetnének egyik osztrák adományozójuk zalai telkén lévő három faházba. Azt írták, a tranzitból szabaduló családok itt dolgozhatnák fel az átélt traumákat.

Miután elterjedt, hogy az ingatlan Zalaváron van, a településen többen is elkezdték keresni a házakat. A helyiek megrökönyödéssel fogadták a hírt, és azt is, hogy a terepet előkészítő önkéntesek már pénteken megérkeznek a faluba.

„Sajnos én is csak a médiából értesültem erről az eseményről, amint megtudtam, azonnal elkezdtem az információgyűjtést, és megtettem a szükséges intézkedéseket. Minden erőmmel azon leszek, hogy a falu többségi véleményét képviseljem és a falu érdekeit szolgáljam” – mondta a Híradónak Horváth Ildikó polgármester.

Bár többen csak kamerán kívül fejezték ki nemtetszésüket, volt, aki vállalta is a véleményét.

„Megmondom őszintén, én nem örülnék neki. Sok mindent lehet hallani a híradóban, hogy itt robbantanak, ott robbantanak, most lehet, hogy semmi közük nincs hozzá, én nem örülnék neki” – mondta egyikük.

Hírdetés

Felbolydult méhkasra emlékeztetett pénteken Zalavár, mindenhol és mindenki a betelepítésről beszélt és azt találgatták, vajon melyik ingatlanról lehet szó.

A Híradónak a kora délutáni órákban sikerült telefonon beszélgetnie Siewert Andrással, a Migration Aid operatív igazgatójával, aki elmondta, hogy a terv valós, valóban szeretnének magyarországi papírokkal rendelkező és legálisan Magyarországon tartózkodó menekülteket üdültetni. Az üdülők takarításának időpontja nem péntek este, és nem Zalavár. Néhány nappal később, esetleg máshol kezdik majd el az üdülők takarítását.

A szervezet vezetője csak annyit árult el migránstábor helyszínéről, hogy a térség azért stimmel, az átmenetinek tervezett tartózkodási hely valahol Keszthely és Zalavár környezetében lesz.

Az akciót mögött álló Migration Aid alulról szerveződő civil szervezetként mutatkozik be a honlapján. 2015 nyarán részt vettek a Keleti pályaudvarnál összegyűlt migránsok ellátásában, és bár határozottan visszautasították, hogy Soros Györgytől kaptak volna támogatást, az tény, hogy használhatták a milliárdos spekuláns által alapított budapesti egyetem levéltárát.

A térségi települések polgármesterei csütörtökön állásfoglalást fogalmaztak meg, amely szerint minden törvényes eszközzel igyekeznek megakadályozni az akciót. A térség országgyűlés képviselője, Manninger Jenő a közösségi oldalán a Soros-terv részének nevezte a migránsok odatelepítését, és mint írta, várja a hatóságok értesítését, hogy mit tehetnek a Migration Aid akciója ellen.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

The post Felbolydultak a zalaiak a migránsok üdültetésének hírére appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »