Felbolydult a metálvilág a karlendítő Anselmo miatt

Felbolydult a metálvilág a karlendítő Anselmo miatt

Kart lendített, majd „white power”-t kiáltott Phil Anselmo egy koncerten, mire több zenész is elhatárolódott tőle.

Csak egy belsős poén miatt kiabált fehér hatalomról Phil Anselmo azon a január 22-ei koncerten, amit a 2004-ben a színpadon lelőtt Dimebag Darrell emlékére rendeztek – legalábbis az énekes magyarázata szerint. Mint Anselmo mondta, fehér bort ittak a koncert előtt, ezért viccelődött csupán, és ő egyébként is mindenkit egyformán szeret és mindenkit egyformán gyűlöl. Igaz, a karlendítést ez még mindig nem magyarázta volna.

Hírdetés

A Machine Headet vezető Robb Flynn szerint viszont szó sem volt belsős poénról, nem ittak fehér bort a backstage-ben, a Down-frontember pedig korábban is tett rasszista megjegyzéseket. Anselmo ugyanis szerinte arról beszélt, hogy mindig is utálta a Machine Head „nigger korszakát”, ezzel utalva a rappet és nu metalt is felsorakoztató lemezekre. Flynn szerint elfogadhatatlan, amit Anselmo művelt, és többet ezért nem is lesz hajlandó eljátszani egy Pantera-számot sem.

A Metalsucks.net szerint elhatárolódott Anselmótól a Darkest Hour tagja, Mike Schleibaum is, az All Shall Perish gitárosa, Ben Orum pedig az ismert Dead Kennedys-szám címét idézte: „Nazi Punks Fuck Off!” Orum szerint amit Anselmo tett, az szégyenfolt a Pantera örökségén, Darrell emlékezetén és magán az egész metálközösségen. Schleibaum pedig arról írt, hogy ő nem kíván erkölcsrendészetet játszani, sokféle rajongóik vannak, de a rasszizmusnak nincs helye a metálban.

A felháborodott reakciók után Anselmo közzétett egy videót, melyben kijelentette: megbánta a történteket, és sajnálatát fejezi ki azok felé, akik sértve érzik magukat. Hozzátette, aki ismeri, tudja, hogy nem hisz semmi ilyesmiben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »