Felbecsülhetetlen kárt okozott a két hegymászó

Felbecsülhetetlen kárt okozott a két hegymászó

Több mint kétnapos munkával sikerült csak eloltani a bajor Alpokban szilveszter óta pusztító tüzet. Száz hektár erdő vált a lángok martalékává, köztük több száz éves fenyvesek. A bajt két hegymászó okozta, akik szilveszteréjjel tüzet raktak az erdőben. Egyikük oltás közben a mélybe zuhant, de már túl van az életveszélyen.

Több mint háromszáz éves fenyvesek égtek le Bajorországban két hegymászó miatt, aki szilveszteréjjel akart melegedni egy tábortűznél. „Szombatról vasárnapra virradó éjjel két férfi tüzet rakott egy tábornál. A lángokat nem tudták kontroll alatt tartani, és emiatt hatalmas tűz tört ki száz hektáron, azaz egymillió négyzetméteren” – ismertette egy helyi tűzoltó.

Hírdetés

A hegymászók maguk is megpróbáltak megküzdeni a lángokkal. Eközben egyikük lezuhant a szikláról, és súlyosan megsérült. A tüzet csak kedd délutánra sikerült eloltani a hóesés és a helikopterek segítségével, amelyek több mint egymillió liternyi vizet szórtak le a magasból. „Az előző két napban hét víztartályokkal felszerelt helikoptert vetettünk be. Mostanra sikerült befejezni a munkát” – tette hozzá a lánglovag.

A Süddeutsche Zeitung szerint a leégett erdő létfontosságú volt, mivel védelmet nyújtott a lavinák,a földomlások és a heves esőzések ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »