Felavatták a Fradi új stadionja előtt Sas-szobrot

Felavatták a Fradi új stadionja előtt Sas-szobrot

A Ferencváros családi napján felavatták a klub új stadionja, a Groupama Aréna előtti Sas-szobrot. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak, a legnépszerűbb program a stadiontúra volt, melyre több órát kellett várnia a sorban állóknak. A stadiont vasárnap este avatja a Ferencváros a Chelsea elleni mérkőzéssel.

Kígyózó sorban álltak a népligeti aluljáróban a szurkolók, akik az ingyenes stadiontúrára érkeztek a Ferencváros új arénájához. Sokan órákig várakoztak. A regisztrációs konténereknél is tömeg volt, sokan a családi napra hagyták a drukkerek által kifogásolt vénaszkenneres szurkolói kártya beszerzését. A klubvezetés szerint a biztonsági eljárással kiszűrhetők a futballhuligánok.

A stadion előtt a klub kabalaállatának monumentális szobra várja a látogatókat. „Szeretnénk ha ez a szobor egy találkozópont lenne a fradisták számára, és ennél a pontnál tudnánk majd ünnepelni a 29. bajnoki címet, a 21. kupagyőzelmet. És reméljük, hogy lesz még európai kupasikerünk is” – fogalmazott Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A szoboravatón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester is, aki közismerten Fradi-szurkoló. „Amíg nemzetközileg erős és elismert Ferencváros nem lesz, addig magyar labdarúgás felemelkedéséről nem lehet beszélni” – fogalmazott.

Hírdetés

Albert Flórián idején a Fradi nemzetközileg is erős volt, 1965-ben a Juventust győzte le a Vásárvárosok Kupájának döntőjében. Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájának szobra előtt sokan megálltak egy fotóra. A klub történetét bemutató múzeumban is tolongtak a futballereklyék és fényképek között. A tárlat egyik éke Albert Flórián aranylabdája.

Az Angliából hazatérő Gera Zoltán több száz autogramot osztott ki. A játékos régi ismerősként köszöntheti a Chelsea-t. „Játszottam ellenük jó pár mérkőzésen. Jó mérkőzést várok, remélem, sokan ki fognak látogatni, megpróbáljuk kiszolgálni a szurkolóinkat” – mondta Gera Zoltán, a Ferencváros labdarúgója.

A Ferencváros–Chelsea találkozóra jól fogynak a jegyek, szombat reggelig valamivel több mint 18 ezer kelt el. „Óriási a stadion iránt az érdeklődés, nagyon örülünk neki. Remélem ezt majd a jegyvásárlásokban is fogjuk látni, és sokan ki fognak jönni megnézni a csodálatos mérkőzéseket” – nyilatkozta Szekeres Tamás, a Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

A stadionavató vasárnap 19 órakor, a nyitómeccs pedig 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »