Feláldozta a döntőt, hogy segítsen a honfitársának: az egész stadion buzdította az ifjú magyar futót

Feláldozta a döntőt, hogy segítsen a honfitársának: az egész stadion buzdította az ifjú magyar futót

A sportok királynője ismét megmutatta a szebbik arcát a világnak – méghozzá magyar lányok segítségével.

A Nemzeti Sport számolt be arról a példaértékű történésről, amely a grossetói U20-as Európa-bajnokság női 3000 méteres akadályfutás döntőjében esett meg a két magyar versenyzővel.

Az aranyérem esélyese, az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna magabiztosan, egyből az élre került, azonban a harmadik körben óriásit esett, és a szorosan mögötte jövők pedig nehezen, vagy egyáltalán nem tudták kikerülni.

Ekkor érkezett meg a selejtezőben egyéni csúcsot futó Pavuk Tíra, és a magyar lány nem tőrödve az egyéni eredményével, megállt, próbálta felsegíteni szerencsétlenül járt honfitársát, a sérülés azonban ennél komolyabb volt, Tóth Lili Anna nem tudta folytatni a küzdelmet. A versennyel hosszú másodpercekig nem foglalkozó Pavuk ezután továbbment, és a sportlap beszámolója szerint a közönség pedig biztatta, minden körben vastapsot kapott a lelátóról, talán ennek is köszönhetően tudott a végén előzni, tizenkettedikként ért be.

„Bevallom, én nem láttam Lili esését. Természetesen próbáltam biztatni, hogy jöjjön tovább, de nagyon nagyot esett, nem tudta folytatni. Mikor kérdeztem, hogy van, azt mondta, szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van. Szerencsére hívtak a kórházból az előbb, így tudom, hogy nem tört el semmije. Fantasztikus érzés volt amit a közönségtől kaptam, először azt hittem, más versenyszám miatt tapsolnak. A célom az volt, hogy döntőbe kerüljek, ez egyéni csúccsal sikerült, így elégedett vagyok”

Hírdetés

– elevenítette fel szerényen a döntőt Pavuk Tíra.

Szegény Tóth Lili viszont valóban nagyot esett, kórházba is került.

„Az esés következtében beütötte a fejét, csípőjét, így kórházba szállították. Szerencsére törést nem állapítottak meg, viszont a lehetséges agyrázkódás miatt bent tartották. Ha minden rendben van, akkor a hajnali órákban kiengedik. Szeretném megemlíteni, hogy mennyire büszke vagyok Tírára, a szállásra visszaérve az étteremben is óriási ováció fogadta, nem véletlenül”

– nyilatkozta Lengyák György szakmai csapatvezető.

Gratulálunk a sportok királynője két ifjú magyar hercegnőjének!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »