Felakasztott tehén Brüsszelben

Felakasztott tehén Brüsszelben

Egy felakasztott tehén Brüsszel uniós negyedében.

– Egy felakasztott tehén Brüsszel uniós negyedében: ez még csak egy bábu, de hamarosan tehenek tömegeit küldhetik vágóhídra Európa-szerte. Erre figyelmeztetett az a mintegy ötezer tejtermelő, akik meglehetősen vehemensen tüntettek az uniós fővárosban, és a tejipari válság megoldását követelték.

– Le a maffiával! – skandálja a több tízezres tömeg a moldáv főváros, Chisinau főterén. Ez volt az eddigi legnagyobb demonstráció a kormány ellen azóta, hogy tavaly 1 milliárd dollár eltűnt a moldáv bankrendszerből.

Hírdetés

– Lebombázott ház Kelet-Ukrajnában. A menekültválság közepette könnyű elfelejteni, hogy a Magyarországgal szomszédos országban továbbra is háború van. Eddig hatezer-ötszázan haltak meg az ENSZ becslése szerint. A sebesültek számát 16 ezer körülire teszik. Több mint egymillió háromszázezren menekültek el a harcok elől. A frontvonalról visszatérő ukrán katonákat testileg és lelkileg is megviselik a lövészállásokban eltöltött feszült hetek-hónapok. Rajtuk kívánnak segíteni kanadai önkéntesek. Kutyákat képeznek ki, hogy segítsék a leszerelt bakákat társadalomba való visszailleszkedésben.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »