Felakaszthatják a dzsihadistafeleségnek állt német lányt Irakban, ha Merkeléknek nem sikerül kihozniuk onnan

Felakaszthatják a dzsihadistafeleségnek állt német lányt Irakban, ha Merkeléknek nem sikerül kihozniuk onnan

A 16 éves lány Kelet-Németországból szökött meg, hogy az Iszlám Állam harcosának felesége legyen – a szélsőséges erőknek telefonbeszélgetéseken keresztül sikerült radikalizálniuk.

Linda Wenzelre egy moszuli pincében találtak rá iraki katonák még júliusban, úgy hiszik róla, közel egy évet tölthetett az országban. Még csak 15 éves volt, mikor elhagyta otthonát, és az újságíróknak tett beszámolója szerint már megbánta, hogy Irakba ment. Állítása szerint egy hónapon át utazott Törökországból Irakba Szírián keresztül, hogy frigyre lépjen egy dzsihadista harcossal, akit röviddel Moszulba való megérkezésük után küldtek a hurikhoz.

Linda jelenleg egy bagdadi börtönben várja tárgyalását, melynek végén akár kötél általi halálra is ítélhetik, ám ha ügyét Németországban tárgyalnák, a lány mindössze 1 és 10 év között terjedő börtönbüntetéssel lenne sújtható. A német külügyminiszter szerint dolgoznak is azon, hogy a szóban forgó fiatal és három másik német asszony egyaránt visszatérhessen az országba, de pillanatnyilag nincs életben kiadatási egyezmény a két ország között.

Hírdetés

A szászországi kisvárosból származó Lindát olyan több száz külföldi, az Iszlám Államhoz köthető nővel tartják fogva, akiket terrorista akciók elkövetésével gyanúsítanak – közölték az iraki hatóságok. Az iraki miniszterelnök egy az AP hírügynökségnek adott interjúban kifejtette, hogy bizonyos törvények szerint a tizenévesek is felelősségre vonhatók a tetteik miatt, kiváltképp akkor, ha azok ártatlan emberek halálához vezetnek.

(Independent – Híradó nyomán)

Korábban írtuk:

Videón az iszlamista gyöngédségre vágyó német lány iraki megtalálása

16 éves német diáklány is versengett a kecskékkel az Iszlám Állam fellegvárában


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »