Feladta a fekete ruhás nővér

Feladta a fekete ruhás nővér

„Elől menni már nem tudok… Feladom” – írta szombat reggeli blogposztjában Sándor Mária, a fekete ruhás nővér.

„Egy év telt el, mióta »meghirdettem« a Feketeruhás hétvégéket. Nem vagyok politikus. Nem vagyok egészségügyi vezető. Ember vagyok. Nő vagyok. Anya vagyok. Ápolónő vagyok. Csak egy ápolónő, aki megpróbálta a lehetetlent” – írta szombat reggeli blogbejegyzésében Sándor Mária. (A teljes bejegyzést itt olvashatja el.)

Hozzátette, nem tartozik azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni – megbuktak. „Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom” – fogalmazott.

Mint írta: „Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok. … Megtaláltok, ha segíthetek, de elől menni már nem tudok. Túl sokat vesztettem.” Ugyanakkor megígérte, hogy ott lesz mindenhol, „ahol az igazságért állnak ki a jó emberek”, ahol „Magyarország a szabadságharcát vívja a rajta uralkodó gonosz felett”.

Hírdetés

„Köszönöm szépen a Társaimnak a kitartást (pihenhettek), köszönöm szépen a hiteles Médiának a tudósításokat és Köszönöm szépen Magyarország, hogy értettétek miért indultam. Mindent köszönök, de célom nem értem el. Bocsánatot kérek! Szeretlek Kolléganők és Kollégák, de a korrupciót legyőzni nem tudom” – búcsúzott a poszt végén.

Szólt, hogy nagy a baj

A harcos kiállásáról híres ápolót tavaly ismerhette meg a szélesebb közvélemény, miután a Péterfy Sándor utcai kórház koraszülöttosztályának dolgozójaként az RTL Klub Házon kívül című műsorában beszélt a kórházakban tapasztalható nehéz helyzetről, eszközhiányról, folyamatosan csúsztatott túlórapénzekről, valamint arról, hogy a nővérek gyakorlatilag másodállásból mennek fáradtan dolgozni reggel hatra, és alig állnak a lábukon a műszak végén. Legutóbb a Tanítanék mozgalom március 15-i demonstrációján lépett színpadra.

Sándor Mária a Magyar Nemzetnek adott tavalyi interjújában is elmondta, mekkora bajt idézhet elő, hogy a nővérek érzik a leginkább kizsigerelve magukat. Portrénkat itt olvashatja el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »