Fel vannak háborodva illegálisék Szabadkán: "Bennünket senki sem tud megállítani!" – fokozott a rendőri jelenlét, hajnali razziák

Fel vannak háborodva illegálisék Szabadkán: "Bennünket senki sem tud megállítani!" – fokozott a rendőri jelenlét, hajnali razziák

Buszokkal vitték el a migránsokat a szabadkai téglagyárból – a rendőrök razziát tartottak a környéken. Kevesen maradtak a gúnyhatár menti városban, ők most a vasúti sínek környékén és a bozótosban bujkálnak, attól tartanak, a hatóságok őket is visszaviszi Presevohoz. A rendőrök azt ígérik, mindenkit begyűjtenek, akik nincsenek regisztrálva.

Csupán két tucat migráns várakozott szombaton napközben a szabadkai romos téglagyárnál. Ők azok, akik a városban maradtak a szerb rendőrség akciója után. Pénteken ugyanis szemtanúk szerint kiürítették a környéket.

Kevés migráns maradt az egykori téglagyár területén. A bontáson dolgozó munkások elmondták ugyanis, hogy pénteken kora reggel a szerbiai rendőrség rajtaütött az itt tartózkodó bevándorlókon és négy autóbusszal mintegy 300 migránst átszállítottak a dél-szerbiai presevói befogadóközpontba.

Egyre határozottabb fellépés

Azok a betolakodók, akik Szabadkán maradtak, azt mondják, félnek, mert a szerbiai rendőrök egyre határozottabban lépnek fel velük szemben. Ezért a lehető leggyorsabban el akarnak menni a délvidéki városból.

„Magyarország felé mennék, de ott sem akarok maradni. A végső célom Olaszország” – mondja egy migráns.

Közben sokan a vasúti sínek mentén található bozótosban bújtak el a rendőrök elől. Ők csak akkor jöttek elő, amikor délután megérkeztek egy "német" segélyszervezet önkéntesei.

Hírdetés

Illegálisék fel vannak háborodva

A migránsok azt mondják, fel vannak háborodva a hatóságok intézkedései miatt. Szerintük ugyanis bevándorlók mindig is lesznek, és őket senki sem tudja megállítani.

„Azért vagyok itt, hogy tovább menjek egy másik országba. Hiába fog össze minden ország a menekültek ellen, továbbra is jönni fognak” – mondta egy férfi, aki Franciaországba menne.

Az elmúlt hetekben a jelenlegi magyar határhoz közel több délvidéki településen is sok migránssal lehetett találkozni, szombaton viszont egyel sem. Még az a királyhalmi épület is üres volt, amelyben korábban mintegy negyvenen tartózkodtak. A helyiek azt mondják, a rendőrség itt is járt a napokban, és innen is elszállította azokat a betántorgókat, akik nem regisztráltatták magukat a befogadóközpontokban.

Szerbiában és a Délvidéken a hivatalos adatok szerint jelenleg 17 befogadótáborban csaknem 6700 migráns él. Kisebb részük, a családok elsősorban a tranzitzónán keresztül szeretnének az Európai Unióba jutni, de több ezren vannak olyanok is, akik az ország belsejében várják a megfelelő alkalmat arra, hogy illegálisan jussanak Nyugat-Európába.

"Vigyétek magatokkal ezeket az állatokat is!"

Az M1 tudósítója szerint egy szabadkai üzletember, aki a téglagyár tulajdonosa, szombaton kitessékelte a forgatóstábokat, és azt mondta nekik szó szerint: “Vigyétek magatokkal ezeket az állatokat is, akik bent vannak”.

Az M1 úgy tudja, hivatalosan százötvenen vannak a befogadóközpontban, de hogy mennyien vannak most a bozótosokban, azt nem lehet pontosan tudni. A németországi "segélyszervezetek" egyébként naponta látogatják őket a legeldugottabb helyeken, és ellátják őket mobiltöltőkkel és mindennel, amire szükségük van. Az erdős területeken nagyjából 150-200 migráns bujkál – hangzott el a híradóban.

Fokozott a rendőri jelenlét, a rendőrök úgy tudni, általában a hajnali órákban razziáznak.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »