Fél éve nem tartozik már a Duna House értékesítői csapatába, mégis 10 milliót követelnek tőle – egy volt munkatárs története

Fél éve nem tartozik már a Duna House értékesítői csapatába, mégis 10 milliót követelnek tőle – egy volt munkatárs története

Már nem tartozott a Duna House értékesítői csapatába, amikor ingatlant hirdetett, mégis 10 milliót követelnek tőle – egy volt munkatárs története

A Privatkopo.hu bűnügyi portál korábban már foglalkozott a Duna House egyes franchise partnerei által alkalmazott, meglehetősen furcsa értékesítési módszerekkel. Ezúttal nem egy átvert eladó, hanem a cég értékesítési hálózatának egyik volt munkatársa írta meg munkája során szerzett tapasztalatait a lapnak. A hölgy levele alább olvasható.

A Duna House franchise partnereivel összefüggésben tapasztalt visszásságokról néhány hónapja már írt a bűnügyi portál. A két cikket itt lehet elérni:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=Joghalo&AN=dunahouse

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=ujabbdh&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Hírdetés

„2018 májusában szegődtem ingatlanértékesítőként a Duna House-hoz, mert olyan ajánlattal kecsegtettek, ami jól hangzott: 3 hónapig adnak 100 ezer forintot, ha teljesítek bizonyos feltételeket. Első hónapban 3 ingatlan-behozatal, minimum 1 kizárólagos, második hónapban x ingatlan-behozatal, minimum x mennyiségű kizárólagos ingatlan és valamennyi ingatlan bemutatás. A  3. hónapban ugyanezek, és egy ingatlanértékesítés. A munka feltétele volt még egy tanfolyamon való részvétel, valamint egy Vodafone flottás előfizetés. Később szembesültem azzal a ténnyel, hogy a tanfolyamért fizetni kell, kifizettem, de számlát nem kaptam róla. 

Tudni kell, hogy egy kezdő értékesítő 32,4 vagy 32,2 % jutalékot kap(na), mínusz számlázási díj, mínusz mentori díj. Mi, értékesítők a bruttó jutalék után fizetünk nekik számlázási díjat, de a 32%-ot a nettó után számolják. „Kedves”, ugye? 

A szerződésem szerint, az első 3 hónapban bekötött ingatlanokból csak 20%-ot kaptam, mínusz mentori és számlázási díj. Ez egy pesti 20 milliós „kétkezes” értékesítés után 54 ezer forint jutalékot jelentett. A beígért havi 100 ezret sosem láttam, mert mit ad isten, számlázási díj címen ugrott 10 ezer forint. Hogy kinek számláztak, sosem tudom meg, nem nekem, az biztos.

A vicc az egészben, hogy a „nagy” Duna House nem fizet hirdetéseket, ezt az értékesítők maguk fizetik a jutalékukból. Ez havi szinten elég húzós, ha jófogást, bazárt, stb. fizet, az havi 50 ezer forint körüli összeg, úgy, hogy útiköltséget, telefont is az értékesítők fizetnek. De, ha nem hozunk be x ingatlant egy hónapban, akkor ínaktiválnak és fizetni kell, hogy újra aktívak legyünk.

Ahogy az elején írtam, május óta nem dolgozom náluk, megvártam az 1 évet és felmondtam, de az irodavezető nem ínaktivált, csak augusztusban. Mivel ezen időszak alatt ingatlant hirdettem, nem a Duna House neve alatt, kaptam tőlük egy felszólító levelet, hogy 10 millió forintot 5 napon belül fizessek be.

Miközben az értékesítők csak ott ülnek az irodában, mindenféle papír, bejelentés nélkül…

Na, ez a Duna House, egy etikátlan, sumák cég.”

A Privatkopo.hu megkereste a Duna House marketing és PR-vezetőjét, aki a következőket reagálta:

„A cégcsoportunkat érintő minden panaszos ügyet, érkezzen az ügyféltől vagy volt értékesítőtől, a lehető leggyorsabban kivizsgálunk és a vizsgálat után megtesszük a szükséges lépéseket. Jelen esetben hozzánk nem érkezett megkeresés, így nem zajlik vizsgálat az ügyben.  Amennyiben hivatalos panasz érkezik, természetesen lefolytatjuk a vizsgálatot és annak lezárulta után értesítjük az érintetteket. A Duna House Hálózata franchise rendszerben működik, így értékesítőink adott partnerünkkel vannak szerződéses, jogi kapcsolatban, akik önálló felelősségi jogkörrel felelnek a cégük tevékenységéért.”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »