Fél év után újra közlekedhetünk a komáromi Monostori hídon

Fél év után újra közlekedhetünk a komáromi Monostori hídon

Mint ismert, március harmadikától a szlovák fél kérésére a Monostori hídról visszafordították a közlekedőket és az Erzsébet hidat javasolták átkelési helynek – a személyforgalom előtt több mint fél évig zárva volt az új építésű dunai híd.

Arról, hogy a Monostori hidat újra megnyitották a személyforgalom előtt, Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere tájékoztatta a lakosságot a Facebook-oldalán. Közölte, hogy szeptember 28-ától újra lehet közlekedni személyautóval a Monostori hídon.

„A lehetőség adott volt, de csak visszafelé, hiszen a szlovák fél azt kérte a magyar rendőri szervektől, hogy a hídra történő felhajtást csak a teherautók részére engedélyezzék”

– fogalmazott. Minderre azért volt szükség, mert a védettségi igazolványok ellenőrzéséhez nem volt elég humánerőforrásuk az állami szerveknek.

Molnár Attila külön megköszönte Észak-Komárom polgármesterének, Keszegh Bélának és a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitányoknak, Farkas Gábornak és Bolehradsky Szilveszternek a hatékony közreműködést.

Hírdetés

„Amikor múlt héten bejelentette Szlovákia, hogy most már csak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak a határállomásokon, azzal a kéréssel fordultunk mindkét ország vezetéséhez, engedélyezzék, hogy a Monostori hídon újra lehessen közlekedni, hiszen ezért épült a híd”

– jegyezte meg a polgármester.

Molnár Attila szerint a város forgalmát is nagyban tehermentesíti, ha Dél-Komárom irányából két helyen is át lehet kelni a Dunán Észak-Komárom irányába.

„A híd egyébként is arra szolgál, hogy mind a gazdaság, mind az idegenforgalom, mind pedig a turizmus új lendületet kapjon és elinduljon. Arról nem is beszélve, hogy városunk szlogenje – Komárom határtalanul jó! – is pontosan erre a helyzetre a leginkább aktuális”

– fogalmazott.

(SZE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »