Fel akarták gyújtani a rendőröket a betolakodók, 16 rendőr megsérült

Megtámadták a rendőröket Calais-nál a migránsok. 200-300 bevándorló égő anyagokkal dobálta a rendőröket, a rendőrök szakszervezetének egyik vezetője, Robert Bourdelle szerint valóságos éjszakai háború alakult ki ellenük. 16 rendőr megsérült. Mert a lőfegyver arra való a zsaruknál, hogy az oldalukon fityegjen. AZ AGRESSZÍV, RENDŐRÖKRE FEGYVERESEN TÁMADÓ BETOLAKODÓKAT LE KELL LŐNI!!!

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

A konfliktus alapja az volt, hogy a rendőrök lezárták a Nagy-Britanniába vezető alagutat. Ezután több migráns úgy döntött, hogy nem várakozik tovább, hanem megtámadják a kamionokat, amelyek Anglia felé mennek. Az első kamionra felugrott legalább 30 migráns, a kamionos szólt a rendőröknek, azok pedig megpróbálták lerángatni őket. Ezután indult a harc.

A rendőri szakszervezet vezetője szerint meglepően agresszívek voltak a migránsok, ilyen támadásra korábban nem került sor. Megállás nélkül lángoló lövedékekkel próbálták a rendőröket felgyújtani. A rendőrök először gumilövedékekkel, majd könnygázzal próbálták visszaverni a migránsokat.

Egy másik rendőri szakszervezeti vezető, Gilles Debove pedig arról beszélt a Le Figaro-nak, hogyha a calais-i táborban, a Dzsungelnek nevezett központban, ahol egyébként 6 ezer migráns él, esetleg zendülés, felkelés törne ki, akkor az -ahogy fogalmazott- maga lesz az őrület.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »