Fékezetten habzó Jobbik

Fékezetten habzó Jobbik

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint minden magyar munkavállaló bérének 80 százalékát garantálni kell, a kormány intézkedéscsomagja fékezett habzású.

Fékezett habzásúnak nevezte a kormány intézkedéscsomagját keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint a csomag konkrétumainak egy része hiányzik, a látható elemek alapján pedig “a bajba került emberek egy szűk szeletének munkabéréből egy kis részt próbál kipótolni” a kormányzat, miközben nem gondol azokra, akik már elvesztették állásukat.

A jobbikos politikus szerint a kormány által alkalmazott három hónapos időtáv “meglehetősen optimista”.

Hírdetés

Ennek jegyében nagyobb befizetéseket kellene tenniük a tavaly 600 milliárd forintnál nagyobb profitot elérő bankszektor cégeinek és azoknak a multinacionális vállalatoknak, amelyek “ezermilliárdos nagyságrendben viszik ki Magyarországról a profitot” – sorolta.

A közbizalom helyreállítása talán soha nem volt olyan fontos, mint ezekben az órákban – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Minden magyar munkavállaló bérének 80 százalékát garantálni kell; ettől nem tudunk tágítani – mondta az ellenzéki politikus a pártja által több mint két hete benyújtott javaslatra utalva, amely szerint a költségvetési befizetések, a leállítható kormányzati beruházások, “értelmetlen piramisépítések” mellett bővítenék a közteherviselést is.

Jobbik: Fékezett habzású a kormány intézkedéscsomagja


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »