Feketén-fehéren látszik, hogy milyen belterjes a „brit” művészvilág

A „brit művészvilág” élvonalának több száz tagja érvelt közös felhívásában Nagy-Britannia további EU-tagsága mellett. A The Guardian című vezető baloldali brit napilap pénteki kiadása által ismertetett nyílt levelet 250-en írták alá, köztük színészek, rendezők, írók, képzőművészek.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az aláírók névsorában szerepel mások mellett Benedict Cumberbatch, Bill Nighy, Kristin Scott Thomas, Helena Bonham Carter, Jude Law, Juliet Stevenson, Keira Knightley, Sir Derek Jacobi, Sir John Hurt és Danny Boyle a színművészet világából.

Hírdetés

A kilépés az unióból ugrás lenne a sötétségbe milliók számára, akik művészeti alkotó területeken tevékenykednek, és még további milliók számára, akik a brit kulturális szektor pezsgésének előnyeit élvezik otthon és külföldön – fogalmaznak a felhívás szerzői.

Nemrégiben 198 brit, illetve Nagy-Britanniában tevékenykedő óriásvállalat – köztük az Airbus, a Vodafone, a Ryanair, a BP, a BAE Systems és a Goldman Sachs – vezetői álltak ki közös nyílt levelükben Nagy-Britannia EU-tagsága mellett.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »