Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól – csak Gyurcsányt tartaná meg

Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól – csak Gyurcsányt tartaná meg

Fekete-Győr András arról beszélt a napokban, hogy rontaná az ellenzék esélyeit, ha túl sok párt maradna. Úgy véli, hogy a választók a Momentumot és a DK-t kiemelték, a többi megszűnhet.

A volt LMP-s Schiffer András szerint ez a hozzáállás a kommunista időket idézi, „rossz történelmi áthallása van annak, amikor egy versengő többpártrendszerben egy pártvezető arról beszél, hogy túl sok a párt”.

Hírdetés

A szocialisták szűkszavúan csak annyit mondtak: továbbra is teljes ellenzéki együttműködésre van szükség, az LMP-s Kanász Nagy Máté szerint nincs igaza Fekete-Győr Andrásnak, mert az LMP-re és a többi ellenzéki pártra is szükség van az ellenzéki együttműködéshez. A Momentum elnökének ítélőképessége nem a legjobb – így reagált a Párbeszéd szóvívője. Barabás Richárd szerint majd az előválasztás dönt, nem Fekete Győr András.

A Momentum elnöke az utóbbi napokban többször is azt fejtegette, hogy az ellenzéki paletta megtisztuláson megy át, legutóbb pedig arra utalt, hogy ezt nem bánja, mert ha sok ellenzéki párt van, az sok vitát és sok érdekellentétet okoz, ami megnehezítheti a sikeres együttműködést.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »