Fek-Győrnek homályos

Fek-Győrnek homályos

Fekete-Győr András amiatt örül Facebook-posztjában, hogy európai parlamenti frakciótársa, a Renew Europe tagjaként politizáló ANO elveszítette a csehországi választásokat.

„2021-ben Csehországban ötpárti koalíciós kormány váltotta le az Európa-ellenes cseh miniszterelnököt, Orbán Viktor üzlettársát, Andrej Babist. 2022-ben Magyarországon hatpárti koalíciós kormány fogja leváltani az EU-ellenes miniszterelnököt, Orbán Viktort. Egy új, igazságos, 21. századi Magyarország időszaka fog bekövetkezni” – örvendezett Fekete-Győr András európai testvérpártja, az Andrej Babis vezette ANO választási vereségének.

Orbán Viktor a mai napon tárgyalt Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel és Matteo Salvinivel egy új, jobboldali pártszövetség létrehozásáról. Az Andrej Babis kormányát váltó pártszövetség vezetője pedig az a Petr Fiala, a Polgári Demokrata Párt vezetője, akinek pártja a formálódó szövetség tagja, hisz ma a lengyel kormánypártot is magába foglaló Európai Demokraták és Reformerek frakciójához tartozik.

Fekete-Győr András 3 éve még az ALDE-ról sem tudta, hogy mi az, pedig akkor már be akartak lépni oda. Rónai Egon magyarázta el neki élő adásban, hogy az ALDE a liberálisok pártcsaládja.

Rónai Egon: – Igaz az, hogy a Liberálisokhoz szeretnének csatlakozni?

Hírdetés

Fekete-Győr András: – Én nem tudom, hogy melyik a liberális párt. […] Az egyik lehetőség az ALDE nevű formáció. […]

Rónai Egon: – Ez utóbbit tartják a Liberálisoknak, azt ugye tudja?

Fekete-Győr: – Most már tudom.

Felmerül tehát a kérdés: ha Európa-ellenes Babis, akkor vajon a momentumosok kezdeményezik-e az ANO kizarását a Renew Europe frakciójából? Illetve miért ülnek egy frakcióban egy általuk Európa-ellenesnek tartott politikussal?

Fekete-Győr András a jelek szerint nem tudja, hogy egy EP-frakcióban ül Andrej Babissal


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »