Fejszével kergették el a 13 és 16 éves jánoshalmi cigány rablókat

Szabályosan megostromolt egy jánoshalmi házat két „fiatal”, de a felemelt fejsze láttán megfutamodtak. Nem jutottak messzire. Pár órán belül elfogták a rendőrök azt 13 és 16 éves bűnözőt, akik november 2-án egy jánoshalmi férfit akartak kirabolni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A két fiatal este kilenc óra után rohamozta meg a 63 éves sértett házát: téglával törték be az ablakot és pénzt, bort, cigarettát követeltek a férfitól. Mivel semmit sem kaptak, egyikük berúgta az ajtót, és a házban fenyegetőzött tovább, míg társa a betört ablakon át benyúlva lopott el egy doboz cigarettát. A férfi ekkor felkapott egy fejszét, a támadók pedig ezt látva elrohantak.

Hírdetés

Később ugyan husángokkal felfegyverkezve újra visszatértek, de a sértett és szomszédja már felkészülten várta őket, a purdék így újra megfutamodtak.

A kirabolt férfi értesítette a rendőrséget is, a járőrök pedig azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását – a személyleírás alapján már éjszaka 2 óra körül el is fogták a kamaszokat.

Az idősebb fiúról kiderült, hogy bácsalmási, és eltűnés miatt körözik. Őt őrizetbe vették, gyermekkorú társa viszont szabadlábon védekezhet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »