Fejlevágással, halálig erőszakolással, elgázosítással fenyegetőznek ártatlanék az ausztriai táborokban

Fejlevágással, halálig erőszakolással, elgázosítással fenyegetőznek ártatlanék az ausztriai táborokban

A Krone.at cikke:

Incidensek a menekültotthonokban: torokelvágással fenyegetik a gondviselőket

A múlt évben körülbelül kéttucatnyi, ausztriai menekültlétesítmények gondviselőivel szembeni bűncselekmény miatt tettek feljelentést. A kényszerítés mellett állítólag több esetben munkatársak elleni tettleges támadásra is sor került, azonban nyilvánvalóan a szóbeli fenyegetés sem volt ritkaság – mint például a gondviselőcsoport „fejének levágása”, annak „elgázosítása” vagy akár „nyakának átmetszése” is.

A múlt évben állítólag összesen 15 alkalommal zúdítottak veszélyes fenyegetést menekültlétesítmények munkatársaira egész Ausztriában, amint az David Stögmüller zöldpárti Bundesrat-képviselőnek Herbert Kickl (FPÖ / Osztrák Szabadságpárt) belügyminiszterhez intézett parlamenti interpellációjából kiderül.

„Fejet levágni”, „torkot átmetszeni”

Hírdetés

Ezek során állítólag a gondviselőket nagyrészt halállal fenyegették, mint például az alsó-ausztriai Maria Enzersdorfban egy vasrúd igénybevételével azért, hogy egy másik gondozólétesítménybe való áthelyezést így érjenek el. Egy további esetben egy salzburgi létesítményben egy menedékkérő az interpellációra adott válasz szerint erőszakkal fenyegetőzött, hogy élelmiszerhez jusson, míg Bergheimban az internet-hozzáférés hiánya két menekültet olyannyira dühbe hozott, hogy gondviselőjüket megöléssel fenyegették. Egy menedékkérő, akinek egy bécs-alsergrundi menekültlétesítményben való elhelyezését meggátolták, állítólag szintén durva fenyegetéseket zúdított egy munkatársra. Ezek során az alkalmazottakkal szembeni fenyegetések kiterjedtek az „elgázosítástól” kezdve a „fejlevágáson” és a „torokmetszésen” át a halállal végződő megerőszakolásig, áll a továbbiakban.

Az interpellációra adott válasz szerint állítólag ausztriai gondozólétesítményekben négy esetben ezenfelül a dolgok messze túlmentek a szóbeli határon – így például gondviselőket vagy biztonsági munkatársakat ököllel mellkason vagy arcon ütöttek, egy további egy menedékkérővel való dulakodás folyományaként megsérült, áll a jelentésben.

Tüzet gyújtottak a jármű mögött

Egy további esetben a múlt év végén egy felső-ausztriai létesítmény gondviselőnőjét az elhajtásban megakadályoztak azzal, hogy kilenc menedékkérő a jármű mögött tüzet gyújtott, áll a jelentésben. Abban megtalálható a tiroli tartományi fővárosban lévő egy női ház egy vezetőnőjének esete is, akinek az adatok szerint több hónapig tartó kálváriát kellett kiállnia: állítólag a közösségi oldalakon nyolc hónapon át egy „már 2017-ben tolakodó rátapadás miatt elítélt menedékkérő zaklatta”.

Az összes ilyen esetben a gyanúsítottakat és a vádlottakat már kihallgatták. Azonban maguk a létesítmények is több alkalommal támadások célpontjaivá váltak, valamint megkárosították azokat – ezek során túlnyomórészt ablakokat törtek be, egy esetben állítólag egy épületet „pirotechnikai tárgyakkal” dobáltak meg.

(Hidra – Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »