Fejen lőttek egy cseh férfit a tatai várjátékokon

Fejen lőttek egy cseh férfit a tatai várjátékokon

Súlyos fejsérülést szenvedett hétvégén az észak-magyarországi Tatán megrendezésre kerülő Tatai Patara török kori történelmi fesztiválon az egyik cseh résztvevőt. A férfit egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően fejen lőtték.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 30 éves szigetvári férfi volt az, aki a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A csata nézői döbbenten már csak arra lettek figyelmesek, hogy az egyik résztvevő vérző fejjel a földre kerül – tájékoztatott Komárom-Esztergom megye regionális hírportálja, a Kemma.hu.

A kilőtt töltővessző a várjátékokban szintén részt vevő 61 éves cseh férfit sebesítette meg. A sérültet a tatabányai Szent Borbála Kórházba vitték, ahol azonnal megműtötték.

Hírdetés

A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Zombori Mihály főszervező a Kemma.hu-nak elmondta: fatális szerencsétlenség, ami történt. Természetesen golyó nincs a puskákban, csupán annyi lőpor, hogy legyen hangja és füstje a lövéseknek. A hagyományőrzők még így, golyó nélkül sem céloznak emberre, hanem a levegőbe, a magasba lőnek.

Kemma.hu/Teraz.sk

Nyitókép: Programturizmus


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »