Feje tetejére áll a közlekedés az M1-esen, jó ha ezekkel tisztában van

Feje tetejére áll a közlekedés az M1-esen, jó ha ezekkel tisztában van

Újabb szakaszokon építenek ki terelést az M1-es autópálya felújítása miatt.

A Budapest és Hegyeshalom felé vezető oldalakon mindkét irányban összesen 71 kilométernyi szakasz újul meg 2020 végéig Tatabánya és Budapest között – mondta az InfoRádiónak Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője. A munkálatok alatt az érintett útszakaszokon torlódások alakulhatnak ki.

„Mindenképpen arra kell majd a közlekedőknek figyelniük, hogy a munkák során csak egy sávon haladhat napközben a forgalom”

– hangsúlyozta Pécsi Norbert.

A Budapest felé vezető oldal 48-as kilométerénél hétfőn bontották el az épülő szárligeti csomópont sávelhúzásos terelését.

Hírdetés

„A 37-es és az 57-es szelvények között elkezdődik a leállósávban az ideiglenes burkolatjelek leragasztása, illetve a szükséges tájékoztató táblák kihelyezése. Ezek a munkálatok kedden is folytatódnak, kiegészülve azzal, hogy úgynevezett klemmfix elválasztó műanyag elemeket fúrnak majd le a szakemberek a burkolatba, ezek a terelt szakaszon segítik majd a közlekedők haladását.

Augusztus 14-én, szerdán a Budapest felé vezető oldalon a 45-ös és 37-es kilométerszelvények között a leállósávon haladhat majd a forgalom, szintén a terelés kiépítése miatt.

Augusztus 15-én, csütörtökön lép valójában életbe a sávelhúzásos terelés,

ezt követően a Budapest felé vezető oldalon a közlekedők a leálló és a külső sávon haladhatnak, míg Tatabánya felé a személyautók a főváros felé vezető belső sávjába lesznek átterelve, a nehézgépjárművek pedig maradnak az adott pályaoldalon, de ott a belső sávba lesznek átterelve” – ismertette a szóvivő.

Az M1-es autópálya felújításáról részletes információk és térképes grafika található a Magyar Közút weboldalán.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »