Fejbe lőttek két Los Angeles-i seriffhelyettest

Fejbe lőttek két Los Angeles-i seriffhelyettest

Der Wagen der verletzten Beamten wird am Sonntag vom Tatort abtransportiertírja a FoxNews.  A támadásra szombat este Los Angelesben, Compton metróállomás közelében került sor.

Hírdetés

A 24 éves férfi és a 31 éves nő állapota kritikus. A támadás után azonnal kórházba szállították őket, több műtéten is átestek, az orvosok jelenleg is az életükért küzdenek. Mindkét áldozat alig egy éve tette le az esküt. A megtámadott seriffhelyettes asszony egy hatéves kisfiú édesanyja.

Az elkövető még mindig szabadlábon van. Donald Trump amerikai elnök Twitter-posztjában állatiasnak nevezte a támadókat. Kijelentette: ha megtámadottak meghalnak, „gyors halálos ítéletet” kell hozni – szerinte „ez az egyetlen módja, hogy ezt megállítsuk!”

Tüntetők „remélik, hogy meghalnak” a megtámadottak

Alex Villanueva seriff szerint – bár a hatóságoknak nincsenek részletes leírása a gyanúsítottról –, az egyik áldozat a lövöldözőt „sötét bőrű férfiként” írta le. A seriff felhívta a figyelmet arra, hogy nap mint nap veszélyekkel kell megküzdeniük az utcán.

Hozzátette, ez az eset is azt a tendenciát követi, hogy Amerikában előzmények nélkül is tüzet nyitnak a rendfenntartókra.

Az FBI felajánlotta segítségét az elkövető minél előbbi elfogásához. Szolidaritását fejezte ki a helyi rendőrség is.

Vasárnap rendőrellenes tüntetők jelentek meg a kórház előtt, olyan jelszavakat kiabálva, hogy „Halál a rendőrségre! ”.  A tüntetők eltorlaszolták a kórház sürgősségi bejáratát, és azt kiabálták, „Reméljük, hogy meghalnak!” utalva a két seriffhelyettesre.

A tüntetésen intézkedő rendőrök a kialakult kavarodásban rövid időre őrizetbe vettek egy helyi tudósítót, aki nem tudta magát igazolni és akadályozta a rendőrség munkáját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »