Fehéroroszország területére csapódott egy ukrán légvédelmi rakéta (Videó)

Fehéroroszország területére csapódott egy ukrán légvédelmi rakéta (Videó)

Fehéroroszország hivatalosan is tiltakozott a kijevi vezetésének, miután közölte, hogy egy S-300-as légvédelmi rendszerhez tartozó rakéta csapódott belarusz területre, miközben az orosz-ukrán háború egyik legdurvább orosz rakétatámadása folyik Ukrajna egész területe ellen.

A breszti régió katonai komisszárja, Oleg Konovalov a belarusz állami hírügynökségnek azt mondta, ” a helyieknek nincs miért aggódniuk, sajnos előfordulnak ilyen dolgok”.

Az belarusz védelmi minisztérium csütörtök késő délután közölte, hogy az ukrán rakétát a fehérorosz határ átlépésekor semmisíttették meg. A légvédelem parancsnoka elmondása szerint a radarfigyelő egyés csütörtökön délelőtt 10 óra körül észlelt egy “mozgó légi célt”, amely Ukrajna felől közelített. Miután a rakéta belépett a belarusz légtérbe, Gorbakha mezőgazdasági város közelében semmisült meg. A védelmi minisztérium szerint a rakétát az ukrán Zabolotye területéről lőtték ki.

Hírdetés

Fehéroroszország februárban engedélyezte Oroszországnak, hogy területét kiindulópontnak használja az Ukrajna elleni invázióhoz (innen indult a Kijev elleni offenzíva). Maga a minszki vezetés azonban azóta is következetesen tartja magát ahhoz, hogy nem része a háborúnak.

Körkép.sk, belta.by, reuters


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »